To sta zadnji fotografiji Kobeja Bryanta, njegove besede zmrazijo

Foto: Twitter Kobe Bryant Foto: Twitter Foto: Twitter
Mineva leto dni od smrti košarkarske legende.
Oglej si celoten članek

Kobe Bryant (41), eden največjih košarkarjev vseh časov, se je smrtno ponesrečil 26. januarja v kraju Calabasas, kjer je ob strmoglavljenju helikopterja umrlo še osem drugih ljudi, med njimi tudi njegova 13-letna hčerka Gianna.

Spor Leto dni po Kobejevi smrti se žena in tašča borita za denar

Preiskava nesreče je pokazala, da je helikopter v trenutku nesreče potoval s hitrostjo 296 km/h, helikopter pa je pred tem v gosti megli hitro izgubil na višini in zadel ob hribovito območje zahodno od Los Angelesa.

Po poročilu avtopsije je vseh devet udeležencev nesreče utrpelo nenadne hude poškodbe notranjih organov. Umrli pa so takoj po strmoglavljenju na pobočju nad Calabasasom. V krvi 41-letnega Bryanta so našli sledi zdravila ritalin, ki se uporablja za zdravljenje narkolepsije, nihče od udeleženih v nesreči pa v telesu ni imel sledi drog ali alkohola.

Kaj bi bilo... Razkrita morda ključna odločitev, ki je Bryanta stala življenja

Foto: Twitter Zadnja fotografija pokojnega Bryanta je nastala dan pred smrtjo med košarkarskim turnirjem na njegovi akademiji.

Ko je 13-letni Brady Smigiel, udeleženec omenjenega turnirja, velik košarkarski navdušenec in goreč Kobejev navijač, pristopil k svojemu idolu, si ni mogel niti predstavljati, da bo posnel poslednjo fotografijo ene največjih športnih zvezd vseh časov.

Fotografija je nastala v dvorani Mamba Sports Academy, kjer je bil Bryant pravkar priča porazu moštva njegove hčerke Gianne, zaradi česar ni bil pretirano razpoložen za fotografiranje. Kljub temu je mlademu navijaču uspelo posneti dva ne preveč kakovostna "selfija". 

"Igraš jutri na turnriju?" je Bradyja vprašal legendarni košarkar. "Potem bova jutri posnela boljšo fotografijo," mu je obljubil. 

Na žalost pa Bryant jutrišnjega dne ni dočakal, saj se je samo nekaj ur kasneje smrtno ponesrečil v helikopterski nesreči. 

Pohlep Okoriščal se je z Bryantovo smrtjo, a se je opekel Tožba Družina Kobejevega pilota se na sodišče obrača s prošnjo

Bryant je z LA Lakers osvojil pet naslovov prvaka v ligi NBA in bil 18-krat izbran na tekmo vseh zvezd. Leta 2008 je bil izbran za najkoristnejšega košarkarja lige, dvakrat pa je bil MVP finala (2009 in 2010).

Foto: Profimedia gianna bryant, kobe bryant

Šokantno "Pridruži se Kobeju Bryantu v peklu" Žalostno Novo razkritje o Kobejevi nesreči: Pilot je na dan poleta ... Razkrila razlog Bryantova vdova blokirala račune v čast pokojnemu NBA zvezdniku

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:10 27. Januar 2021.

    Ja, umrl je košarkarski velikan, še bolj žalostno je, da je življenje izgubila tudi njegova hčerka. Tragedije se dogajajo vsak …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.