Šport > Košarka
41326 ogledov

To sta zadnji fotografiji Kobeja Bryanta, njegove besede zmrazijo

Kobe Bryant
1/3
Reševalni pas/Twitter
Mineva leto dni od smrti košarkarske legende.

Kobe Bryant (41), eden največjih košarkarjev vseh časov, se je smrtno ponesrečil 26. januarja v kraju Calabasas, kjer je ob strmoglavljenju helikopterja umrlo še osem drugih ljudi, med njimi tudi njegova 13-letna hčerka Gianna.

kobe bryant Spor Šport Leto dni po Kobejevi smrti se žena in tašča borita za denar

Preiskava nesreče je pokazala, da je helikopter v trenutku nesreče potoval s hitrostjo 296 km/h, helikopter pa je pred tem v gosti megli hitro izgubil na višini in zadel ob hribovito območje zahodno od Los Angelesa.

Po poročilu avtopsije je vseh devet udeležencev nesreče utrpelo nenadne hude poškodbe notranjih organov. Umrli pa so takoj po strmoglavljenju na pobočju nad Calabasasom. V krvi 41-letnega Bryanta so našli sledi zdravila ritalin, ki se uporablja za zdravljenje narkolepsije, nihče od udeleženih v nesreči pa v telesu ni imel sledi drog ali alkohola.

Kobe Bryant in Gianna Kaj bi bilo... Šport Razkrita morda ključna odločitev, ki je Bryanta stala življenja

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Zadnja fotografija pokojnega Bryanta je nastala dan pred smrtjo med košarkarskim turnirjem na njegovi akademiji.

Ko je 13-letni Brady Smigiel, udeleženec omenjenega turnirja, velik košarkarski navdušenec in goreč Kobejev navijač, pristopil k svojemu idolu, si ni mogel niti predstavljati, da bo posnel poslednjo fotografijo ene največjih športnih zvezd vseh časov.

Fotografija je nastala v dvorani Mamba Sports Academy, kjer je bil Bryant pravkar priča porazu moštva njegove hčerke Gianne, zaradi česar ni bil pretirano razpoložen za fotografiranje. Kljub temu je mlademu navijaču uspelo posneti dva ne preveč kakovostna "selfija". 

"Igraš jutri na turnriju?" je Bradyja vprašal legendarni košarkar. "Potem bova jutri posnela boljšo fotografijo," mu je obljubil. 

Na žalost pa Bryant jutrišnjega dne ni dočakal, saj se je samo nekaj ur kasneje smrtno ponesrečil v helikopterski nesreči. 

kobe bryant Pohlep Šport Okoriščal se je z Bryantovo smrtjo, a se je opekel Kobe Bryant Tožba Šport Družina Kobejevega pilota se na sodišče obrača s prošnjo

Bryant je z LA Lakers osvojil pet naslovov prvaka v ligi NBA in bil 18-krat izbran na tekmo vseh zvezd. Leta 2008 je bil izbran za najkoristnejšega košarkarja lige, dvakrat pa je bil MVP finala (2009 in 2010).

gianna bryant, kobe bryant | Avtor: Profimedia Kobe Bryant in njegova hčerka Gianna. Profimedia

Jeanie Buss in Kobe Bryant Šokantno Šport "Pridruži se Kobeju Bryantu v peklu" kobe bryant Žalostno Šport Novo razkritje o Kobejevi nesreči: Pilot je na dan poleta ... vanessa bryant Razkrila razlog Šport Bryantova vdova blokirala račune v čast pokojnemu NBA zvezdniku
Komentarjev 1
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 15:10 27.januar 2021.

    Ja, umrl je košarkarski velikan, še bolj žalostno je, da je življenje izgubila tudi njegova hčerka. Tragedije se dogajajo vsak dan, a na to pač ne obračamo toliko pozornosti, kot če umre znana oseba.

Sorodne novice