Šport > Košarka
7205 ogledov

"Pridruži se Kobeju Bryantu v peklu"

Jeanie Buss in Kobe Bryant Profimedia Jeanie Buss in Kobe Bryant.
Večinska lastnica slovite košarkarske franšize je na svoj naslov prejela pismo s šokantno vsebino.

Jeanie Buss, večinska lastnica in predsednica moštva Los Angeles Lakers, kjer bi lahko kariero nadaljeval tudi slovenski košarkar Goran Dragić, je objavila vsebino pisma navijača, s katerim je želela opozoriti, da je rasizem v ZDA še vedno globoko zakoreninjen.

Čeprav je v preteklosti že dobivala pisma s podobno vsebino, pa se ji je v luči aktualnih protestov proti rasni diskriminaciji zdelo primerno, da sporočilo deli z javnostjo.

Luka Dončić 72,8! Šport Številka, ki razkriva skrivnost Luke Dončića

"Draga ku*ba. 60 let sem bil goreč navijač Lakerjev, zdaj pa pravim k vragu s preplačanimi, izdajalskimi črnuhi in ligo NBA. Pojdi k vragu in se v peklu pridruži Kobeju Bryantu," je zapisal navijač po imenu Joe, ki je ostal anonimen, saj je Bussova zakrila njegov priimek.

kobe bryant Žalostno Šport Novo razkritje o Kobejevi nesreči: Pilot je na dan poleta ...

Jeanie, hčerka nekdanjega pokojnega lastnika moštva Jerryja Bussa, ki je v organizacijski strukturi moštva iz mesta angelov prisotna že od leta 1979, je pojasnila, zakaj se je odločila za objavo.

"Po tehtnem premisleku sem se odločila, da objavim to pismo. Rada bi vam pokazala, da je sovraštvo resnično in še kako prisotno. To se v svetu dogaja DANES," je zapisala in nagovorila avtorja.

luka dončić Ni več dvoma Šport Dallas zrušil mit o Dončiću

"Si se zaradi tega bolje počutil? Zapravljal si svoj čas, energijo in denar za znamko. Morda bi se moral pogledati v ogeldalo in videti svojo grdoto, ker jaz je ne bom. Skozi leta sem prejela veliko takšnih pisem. Nasvet? Ignoriraj. To sem tudi počela. A ne več. Na ta dan, Juneteenth, prosim svoje belopolte prijatelje, da stopimo skupaj in priznamo, da je rasizem še vedno prisoten v naši državi in po svetu. Zaobljubimo se, da ga ne bomo več ignorirali. Vsi skupaj moramo biti boljši," je zapisala.

Juneteenth je praznik, ki slavi konec suženjstva v Združenih državah Amerike, priznavajo pa ga samo nekatere zvezne države.

Bussovo je med prvimi podprl košarkarski zvezdnik LeBron James, oglasil pa se je tudi legendarni član LA Lakers Magic Johnson.

"Zahvaljujem se ti, ker si se zoperstavila rasistom in sovraštvu. Z očetom sta vedno izkazovala spoštovanje ljudem vseh ras in številnim temnpolotim igralcem dala priložnost v tem moštvu," je zapisal petkratni prvak lige NBA 

vanessa bryant Razkrila razlog Šport Bryantova vdova blokirala račune v čast pokojnemu NBA zvezdniku goran dragić Vrag odnesel šalo Šport Zapis, ki odmeva: "LA Lakers, kupite Gorana Dragića!"
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

After much thought, I decided to share this letter I received on Monday so that everyone can see the hate is real and living out there. This is happening in our world TODAY. Its real and it exists. To Joe: Did sending this letter make you feel better?  Really all you did was waste your time, and energy and your postage stamp. (But thank you for including your return home address) Why don’t you look in the mirror and see your ugliness because I refuse to. I have received letters like this over the years. The advice I always got? “Ignore it.” I did. But not anymore. On this day, Juneteenth, I ask my white friends to join together, acknowledge the racism that exists in our country and around the world, and pledge to stop ignoring it. We all must do better. #juneteenth #hatewontwin

A post shared by Jeanie Buss (@jeaniebuss) on

 
Komentarjev 1
  • ode 17:25 20.junij 2020.

    V peklu so curbe, alkohol, mamila, hazard, požrtije itd. V nebesih pa nune, hostije, postenje, klečanje na trdem lesu, molitve v nedogled do onemoglosti itd. Izbirajte!