Šport > Košarka
14854 ogledov

Novo razkritje o Kobejevi nesreči: Pilot je na dan poleta ...

kobe bryant Epa
Preiskava helikopterske nesreče, v kateri je umrlo devet ljudi, med njimi tudi košarkar Kobe Bryant in njegove hčerka, je še vedno v teku.

Večer pred usodnim helikopterskim poletom, v katerem je ameriški košarkar Kobe Bryant izgubil življenje, je posrednik, ki je za zvezdnika NBA urejal polet v Thousand Oaks na severozahodu Los Angelesa, pilotu izrazil pomisleke glede napovedanega slabega vremena, piše časnik Los Angeles Times.

vanessa bryant Razkrila razlog Šport Bryantova vdova blokirala račune v čast pokojnemu NBA zvezdniku

Naslednje jutro na dan poleta pa je pilot Ara Zobayan posredniku zatrdil, da bi glede vremena "moralo biti vse v redu", kot je razvidno iz na novo objavljenih sporočil.

Le uro in pol za tem so Zobayan, Bryant, njegova 13-letna hčerka Gianna in še šest drugih izgubili življenje, ko je helikopter strmoglavil v gosti megli 26. januarja v Calabasasu, 50 kilometrov severozahodno od Los Angelesa.

kobe bryant helikopter | Avtor: Profimedia Profimedia

Kobe Bryant Velika čast Šport Črna mamba za tragično preminulega Kobeja Bryanta

Izmenjava sporočil je novo odkritje med 1700 dokumenti, ki so jih v sredo razkrili zvezni regulatorji. Dokumenti še vseeno ne razkrivajo končnih ugotovitev glede razloga za nesrečo, sledilo jim bo še končno poročilo.

Kaj se je zgodilo? Šport Rekonstrukcija grozljive nesreče, v kateri je umrl Kobe Bryant

Prvo poročilo februarja je razkrilo, da ni znakov, da bi helikopterju odpovedal motor, da pa je imel pilot težave z nizko meglo. Preiskava nesreče je pokazala, da je helikopter v trenutku nesreče potoval s hitrostjo 296 km/h, helikopter pa je pred tem v gosti megli hitro izgubil višino in zadel ob hribovito območje Calabasasa.

Vanessa Bryant Tožba Šport Kobejeva vdova zahteva 100 milijonov

Maja so bili znani izsledki obdukcije, ki je pokazala, da v telesu pilota helikopterja ni bilo sledi drog ali alkohola.

Nenadna smrt enega najbolj prepoznavnih košarkarskih in športnih osebnosti na svetu je konec januarja pahnila košarkarski in športni svet v globoko žalovanje.

Bryant je bil v najmočnejšo košarkarsko ligo je bil izbran na naboru pri komaj 17 letih, prvo tekmo v NBA je odigral pri 18, pri 19 je bil že v družbi najboljših na tekmi zvezd All-Star.

kobe bryant michael jordan Razmerje Šport Edini košarkar, ki je pozitiven v dvobojih z Jordanom, Kobejem in LeBronom

"Črna mamba", kot se je sam poimenoval, bo zapisan v zgodovino kot lovec na številne rekorde v najmočnejši košarkarski ligi. Nedvomno pa se je Bryant v zgodovino zapisal tudi kot eden najboljših in najbolj tekmovalnih košarkarjev vseh časov, ki je v 20 sezonah v NBA petkrat osvojil naslov (2000, 2001, 2002, 2009, 2010) in številne mlade navdušil za košarko.

Kobe Bryant | Avtor: Profimedia Profimedia

Kobe Bryant Capri Bryant Šport Ko bi vsaj očka lahko to videl! Najmlajša Bryantova hčerkica stopila srca!
Komentarjev 3
  • Avatar right
    right 19:36 18.junij 2020.

    pa kdo je že to, haloooo??? ne nam nabijat tega Kobeja že pol leta non stop

  • AnzeSmolej 14:30 18.junij 2020.

    Joj spet ta Kobe, za katerega ne ve niti 0.001% prebivalstva. Sam zanj tudi nisem prej še slišal.

  • supreme 09:56 18.junij 2020.

    Banda prokleta......seveda je zdaj potrebno v drek namocit pilota.