Tri točke so imperativ

Foto: Saša Despot nogomet Avstrija-Slovenija
Varovance Matjaža Keka že nocoj čaka nova pomembna tekma.
Oglej si celoten članek

Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 po slovenskem igrala četrto tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020. V Rigi bo tekmec Latvija. Selektor Matjaž Kek pred obračunom pravi, da so želje vsekakor povezane s pozitivnim izidom, torej zmago, ki je praktično nujna.

Pred Latvijo Kek: "To je težava..."

"Vsekakor je dobro, da je tekma takoj po porazu v Celovcu. Mislim, da je naše izhodišče popolnoma jasno, ne glede na to, koliko točk imamo mi ali koliko jih ima Latvija. Želja in naloga je, da pridemo do pozitivnega rezultata," pravi Kek.

V napadu je slovenska vrsta doživela eno spremembo. Jan Mlakar je vskočil namesto Andraža Šporarja. Ta ima težave z ramo in ga tako kot poškodovanih Reneja Krhina in Benjamina Verbiča ni ob Baltiku.

Reprezentanca Kek vpoklical menjavo za poškodovanega napadalca

Kek bo tekmo v Latviji bržčas začel z malce spremenjeno zasedbo. V napadu bo najverjetneje od začetka igral Robert Berić.

Slovenija ima po treh tekmah v skupini G dve točki za remija proti Izraelu in Severni Makedoniji ter poraz v Avstriji, Latvija pa je še brez točk.

Slovenija je na lestvici Mednarodne nogometne zveze 63., Latvija pa 133. Slovenija se je z Latvijo doslej merila trikrat, na prijateljski marca 2004 je izgubila z 0:1, v kvalifikacijah za EP 2000 pa je zmagala z 1:0 in 2:1.

Odločno naprej Šporar: "Ni mi jasno, zakaj smo to počeli. To ni naša igra."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.