Šport > Nogomet
119 ogledov

Tri točke so imperativ

nogomet Avstrija-Slovenija Saša Despot
Varovance Matjaža Keka že nocoj čaka nova pomembna tekma.

Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 po slovenskem igrala četrto tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020. V Rigi bo tekmec Latvija. Selektor Matjaž Kek pred obračunom pravi, da so želje vsekakor povezane s pozitivnim izidom, torej zmago, ki je praktično nujna.

MATJAŽ KEK Pred Latvijo Šport Kek: "To je težava..."

"Vsekakor je dobro, da je tekma takoj po porazu v Celovcu. Mislim, da je naše izhodišče popolnoma jasno, ne glede na to, koliko točk imamo mi ali koliko jih ima Latvija. Želja in naloga je, da pridemo do pozitivnega rezultata," pravi Kek.

V napadu je slovenska vrsta doživela eno spremembo. Jan Mlakar je vskočil namesto Andraža Šporarja. Ta ima težave z ramo in ga tako kot poškodovanih Reneja Krhina in Benjamina Verbiča ni ob Baltiku.

nogomet Avstrija-Slovenija Reprezentanca Šport Kek vpoklical menjavo za poškodovanega napadalca

Kek bo tekmo v Latviji bržčas začel z malce spremenjeno zasedbo. V napadu bo najverjetneje od začetka igral Robert Berić.

Slovenija ima po treh tekmah v skupini G dve točki za remija proti Izraelu in Severni Makedoniji ter poraz v Avstriji, Latvija pa je še brez točk.

Slovenija je na lestvici Mednarodne nogometne zveze 63., Latvija pa 133. Slovenija se je z Latvijo doslej merila trikrat, na prijateljski marca 2004 je izgubila z 0:1, v kvalifikacijah za EP 2000 pa je zmagala z 1:0 in 2:1.

nogomet Avstrija-Slovenija Odločno naprej Šport Šporar: "Ni mi jasno, zakaj smo to počeli. To ni naša igra."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.