Šport > Nogomet
303 ogledov

Kek vpoklical menjavo za poškodovanega napadalca

nogomet Avstrija-Slovenija Saša Despot
Slovenska nogometna reprezentanca je odpotovala v Latvijo, kjer jo v ponedeljek čaka četrta tekma kvalifikacij za evropsko prvenstvo.

Selektor Matjaž Kek je bil prisiljen doma pustiti poškodovanega Andraža Šporarja, namesto njega se je na letalo vkrcal Jan Mlakar.

nogomet Avstrija-Slovenija Odločno naprej Šport Šporar: "Ni mi jasno, zakaj smo to počeli. To ni naša igra."

Slovenija ima po treh tekmah dve točki, Latvija, ki jo vodi nekdanji slovenski selektor Slaviša Stojanović, pa je brez točke, v petek je doma z 0:3 izgubila proti Izraelu.

Slovenski nogometaši v Rigi nujno potrebujejo tri točke, če želijo ujeti priključek z najboljšimi reprezentancami v svoji skupini. Po treh odigranih krogih najbolje kaže Poljski, ki se lahko pohvali s popolnim točkovnim izkupičkom. Na EP 2020 vodita prvi dve mesti v skupini.

Kek je od prevzema selektorskega stolčka Slovenijo vodil na treh uradnih tekmah ter vknjižil dva remija in poraz. Nogometaši na zmago čakajo že devet tekem, kar je izenačitev najbolj sušnega obdobja niza v zgodovini.

Pred Kekom sta šest tekem brez zmage nanizala Tomaž Kavčič (4) in njegov začasni naslednik Igor Benedejčič (2).

MATJAŽ KEK Kritičen Šport Kek: "Preveč napak, bili smo pasivni, preslabi."

LESTVICA:
1. Poljska 3 3 0 0 4:0 9 točk
2. Izrael 3 2 1 0 8:3 7
3. Severna Makedonija 3 1 1 1 4:3 4
4. Avstrija 3 1 0 2 3:5 3
5. Slovenija 3 0 2 1 2:3 2
6. Latvija 3 0 0 3 1:8 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.