Šport > Nogomet
377 ogledov

Kek: "To je težava..."

MATJAŽ KEK Saša Despot
Slovenska nogometna reprezentanca je prispela v Rigo, kjer jo v ponedeljek ob 20.45 po slovenskem času čaka četrta tekma kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020. Selektor Matjaž Kek pred obračunom pravi, da so želje vsekakor povezane s pozitivnim izidom, torej zmago, ki je praktično nujna.

"Vsekakor je dobro, da je tekma takoj po porazu v Celovcu. Mislim, da je naše izhodišče popolnoma jasno, ne glede na to, koliko točk imamo mi ali koliko jih ima Latvija. Želja in naloga je, da pridemo do pozitivnega rezultata," je na novinarski konferenci povedal Matjaž Kek in se ozrl na to, kaj spremeniti za boljšo igro slovenske vrste.

nogomet Avstrija-Slovenija Reprezentanca Šport Tudi izjemni Oblak ni mogel preprečiti poraza

"Mislim, da je več dejavnikov, ki jih moramo ne le povedati, ampak tudi pokazati na igrišču. Pričakujem veliko bolj agresivno, nevarno Slovenijo, ampak so tudi Latvijci pokazali, da imajo kakovost. O njih imamo dovolj informacij, ogledali smo si v živo tudi njihovo tekmo z Izraelom. Pri vsem skupaj pa ne gre za vprašanje posameznikov ali selektorjev, temveč za vprašanje ekipe, odločnosti, samozavesti, agresivnosti, hrabrosti," meni Kek.

Matjaž Kek | Avtor: Twitter Twitter

V oči bode tudi skromno število zadetkov, ki jih Slovenija dosega v zadnjem obdobju. "To je težava, rezultati so zgovorni. A to ni le stvar napadalcev, tudi oni potrebujejo podajo, žogo, tako kot pri prejetem golu ni vedno krivda na enem človeku. Moramo biti boljši po bokih, v zvezni vrsti in pri prekinitvah," pojasnjuje selektor, ki pravi, da se resno posvečajo še eni stvari, in sicer dejstvu, da na tekmah igralci ne kažejo takšne samozavesti kot na treningih.

"Včasih je potrebna tudi kakšna grda, ne žaljiva, beseda, da nekdo nekoga podžge. Tudi to so zadeve, o katerih smo se pogovarjali. Ena od prioritet je pokazati to tudi na igrišču, ne le pred mikrofoni," je o težavi o premajhni agresivnosti, odločnosti na tekmah povedal selektor.

MATJAŽ KEK Kritičen Šport Kek: "Preveč napak, bili smo pasivni, preslabi."

O pomanjkanju agresivnosti predvsem v prvem polčasu petkove tekme v Celovcu je spregovoril tudi Jasmin Kurtić: "V prvih dveh tekmah smo bili dovolj agresivni, nismo dali dihati tekmecem. Toda na vsaki tekmi moramo biti, zaupati vase. Znamo igrati nogomet, moramo le pokazati naše kvalitete."

jasmin kurtić tiskovka slovenska nogometna reprezentanca | Avtor: Katarina Ponjavić Katarina Ponjavić

V napadu je slovenska vrsta doživela eno spremembo. Jan Mlakar je vskočil namesto Andraža Šporarja. Ta ima težave z ramo in ga tako kot poškodovanih Reneja Krhina in Benjamina Verbiča ni ob Baltiku.

nogomet Avstrija-Slovenija Reprezentanca Šport Kek vpoklical menjavo za poškodovanega napadalca nogomet Avstrija-Slovenija Odločno naprej Šport Šporar: "Ni mi jasno, zakaj smo to počeli. To ni naša igra."

Kek bo tekmo v Latviji bržčas začel z malce spremenjeno zasedbo. V napadu bo najverjetneje od začetka igral Robert Berić.

V Avstriji so v petek začeli Jan Oblak, Petar Stojanović, Miha Mevlja, Aljaž Struna, Bojan Jokić, Kurtić, Jaka Bijol, Miha Zajc, Domen Črnigoj, Josip Iličić in Šporar. V nadaljevanju so priložnost dobili še Denis Popović, Damjan Bohar in Berić.

nogomet Avstrija-Slovenija | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Slovenija ima po treh tekmah v skupini G dve točki za remija proti Izraelu in Severni Makedoniji ter poraz v Avstriji, Latvija pa je še brez točk.

Slovenija je na lestvici Mednarodne nogometne zveze 63., Latvija pa 133. Slovenija se je z Latvijo doslej merila trikrat, na prijateljski marca 2004 je izgubila z 0:1, v kvalifikacijah za EP 2000 pa je zmagala z 1:0 in 2:1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.