Turbo Rudi prevzel vajeti glede prodaje Olimpije

Foto: Boštjan Tacol Mladen Rudonja
Prodaja Olimpije bi vendarle lahko stekla, če se bo predsednik Milan Mandarić uspel dogovoriti z novimi investitorji.
Oglej si celoten članek

Usoda ljubljanske Olimpije, aktualnega podprvaka slovenske Prve Lige TS, še vedno visi v zraku. Dejstvo je, da lastnik Milan Mandarić zaključuje svoje obdobje v Ljubljani, zato že nekaj časa išče potencialnega kupca.

Farsa Velik preobrat glede prodaje Olimpije

Zanimanja ni bilo veliko, največ interesa pa je pokazal italijanski poslovnež Gabirele Nardin. Ta bi moral Mandariću že pred časom nakazati tri od skupno šestih milijonov evrov, vendar tega - iz za zdaj neznanega razloga - ni storil, zato je dogovor padel v vodo.

Italijan je sicer v pogovoru za nekatere slovenske medije vztrajal, da je njegov prevzem samo še vprašanje časa.

Kljub propadlemu dogovoru z Nadrinom pa možnost prodaje Olimpije ostaja.

Po poročanju Dela se za Olimpijo zanimajo nemški investitorji, ki naj bi stik z Ljubljano vzpostavili na pobudo nekdanjega pomembnega snovalca kadrovske politike kluba Mladena Rudonje.

Prva Liga Olimpija ni več prva

Bivši svetovalec Olimpije, ki je pripomogel k osvojitvi dvojne krone v sezoni 2017/2018, nato pa lanskega junija ostal brez službe, naj bi Mandarića povezal s potencialnimi investitorji, ki bi Olimpiji zagotovili stabilno finančno poslovanje ter vrhunsko organizacijo in logistiko, poroča Delo.

Foto: Profimedia milan mandarić

Pogovori med Olimpiji in zainteresirani kupci so trenutno v teku, kakšnega konkretnega dogovora pa za zdaj še ni na vidiku.

Nemški investitorji so si v Stožicah ogledali že tekmo Olimpije in turškega Malatyaspora v kvalifikacijah za ligo evropa. Mandariću naj bi takrat tudi predstavili svojo ponudbo, vendar je bila ta skromnejša od Nardinove.

Prodaja Olimpije Mandarić še ni dočakal nakazila

Potem ko je Italijan nenadoma odpadel iz enačbe, so se Nemci vrnili z novo, izboljšano ponudbo, vprašanje pa je, če se bodo s predsednikom resnično uspeli dogovoriti za prevzem.

Poleg Nemcev naj bi se po navedbah slovenskega časnika zanimali tudi vlagatelji izven evropskih meja, a konkretnih pogovorov za zdaj še ni bilo.

Odprl dušo Mandarić udaril po Slovencih: "Ko ste na dnu, vas držijo tam."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.