Šport > Nogomet
1333 ogledov

Turbo Rudi prevzel vajeti glede prodaje Olimpije

Mladen Rudonja Boštjan Tacol
Prodaja Olimpije bi vendarle lahko stekla, če se bo predsednik Milan Mandarić uspel dogovoriti z novimi investitorji.

Usoda ljubljanske Olimpije, aktualnega podprvaka slovenske Prve Lige TS, še vedno visi v zraku. Dejstvo je, da lastnik Milan Mandarić zaključuje svoje obdobje v Ljubljani, zato že nekaj časa išče potencialnega kupca.

Milan Mandarić Farsa Šport Velik preobrat glede prodaje Olimpije

Zanimanja ni bilo veliko, največ interesa pa je pokazal italijanski poslovnež Gabirele Nardin. Ta bi moral Mandariću že pred časom nakazati tri od skupno šestih milijonov evrov, vendar tega - iz za zdaj neznanega razloga - ni storil, zato je dogovor padel v vodo.

Italijan je sicer v pogovoru za nekatere slovenske medije vztrajal, da je njegov prevzem samo še vprašanje časa.

Kljub propadlemu dogovoru z Nadrinom pa možnost prodaje Olimpije ostaja.

Po poročanju Dela se za Olimpijo zanimajo nemški investitorji, ki naj bi stik z Ljubljano vzpostavili na pobudo nekdanjega pomembnega snovalca kadrovske politike kluba Mladena Rudonje.

safet hadžić Prva Liga Šport Olimpija ni več prva

Bivši svetovalec Olimpije, ki je pripomogel k osvojitvi dvojne krone v sezoni 2017/2018, nato pa lanskega junija ostal brez službe, naj bi Mandarića povezal s potencialnimi investitorji, ki bi Olimpiji zagotovili stabilno finančno poslovanje ter vrhunsko organizacijo in logistiko, poroča Delo.

milan mandarić | Avtor: Profimedia Profimedia

Pogovori med Olimpiji in zainteresirani kupci so trenutno v teku, kakšnega konkretnega dogovora pa za zdaj še ni na vidiku.

Nemški investitorji so si v Stožicah ogledali že tekmo Olimpije in turškega Malatyaspora v kvalifikacijah za ligo evropa. Mandariću naj bi takrat tudi predstavili svojo ponudbo, vendar je bila ta skromnejša od Nardinove.

Milan Mandarić Prodaja Olimpije Šport Mandarić še ni dočakal nakazila

Potem ko je Italijan nenadoma odpadel iz enačbe, so se Nemci vrnili z novo, izboljšano ponudbo, vprašanje pa je, če se bodo s predsednikom resnično uspeli dogovoriti za prevzem.

Poleg Nemcev naj bi se po navedbah slovenskega časnika zanimali tudi vlagatelji izven evropskih meja, a konkretnih pogovorov za zdaj še ni bilo.

Odprl dušo Šport Mandarić udaril po Slovencih: "Ko ste na dnu, vas držijo tam."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.