Udarili po Đokoviću: igralci zahtevajo Srbov odstop, Kyrgios se norčuje...

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Z vseh strani teniškega sveta so se vsule kritike na račun Novaka Đokovića.
Oglej si celoten članek

Teniški zvezdnik Grigor Dimitrov je pred kartkim objavil, da je pozitiven na koronavirus in popolna hišica iz kart, ki jo je do takrat sestavljal teniški spektakel Adria Tour, se je začela podirati.

Teniški zvezdniki ter osebje so eden za drugim javljali nove okužbe s COVID-19, nazadnje pa je okužbo s famoznim virusom priznal tudi prvi lopar sveta ter organizator turnirja, Novak Đoković, ki se je znašel pod plazom kritik.

Foto: Epa novak đoković

"To je bila prava grozljivka," je izjavil Brazilec Bruno Soares, čigar domovino je smrtonosni virus najhuje prizadel. "Videl sem ogromno neodgovornosti ter nezrelosti. Pa tudi če si na Severnem polu, ne moreš v tem času žurirati in potem to objaviti na Instagramu. Bili so tako odgovorni, da ne najdem besed," je mnenje zaključil Brazilec.

"Ne verjamem, da je bila zabava igralcev, kjer so valjali eden preko drugega, resnično potrebna, zdaj pa jih je mnogo pozitivnih. Đoković bi se moral počutiti odgovornega, glede na to kako so se stvari končale. Bili so zelo slab zgled, tudi če pravila v državi vse te stvari dovolijo. Pandemija namreč ni šala. Popolnoma so zanemarili vse mere previdnosti," pa je izjavil Britanec Daniel Evans.

Zbolel Prvi lopar sveta pozitiven: Grozno mi je žal Neodgovorno Dimitrov zavrnil dve testiranji, zamenjal je štiri države

Tako hitro, kot se je razširila vest o Đokovićevem pozitivnem testu, se je pojavila tudi novica, da naj bi drugi teniški igralci zdaj celo zahtevali Srbovo odpoved s položaja predsednika v ATP-jevem Svetu igralcev.

Najdlje izmed teniških igralcev pa je šel večni Đokovićev sovražnik Nick Kyrgios, ki je novico o Srbovi okužbi preko Twitterja pospremil z besedami: "Oh, joj,"  ter nato nekoliko razložil svoje stališče: "Da mi ne boste več prigovarjali ter moja dejanja označevali za neodgovorna in neumna. Tole premaga vsa moja dejanja."

Edini, ki je zaenkrat spregovoril v Đokovićev prid, je Richard Gasquet, ki je za vse skupaj okrivil hrvaško vlado: "Đoković ni kriv. Nikomur ni prislonil pištolo na glavo ter zahteval, da je na tribunah 5.000 ljudi. Vlada je ta, ki je dovolila, da se na enem mestu zbere toliko ljudi. To je bilo edino mesto na svetu, kjer smo lahko videli toliko ljudi na tribunah," je za L'Equipe opral Đokovića krivde Gasquet.

Kljub temu da se mu je Gasquet postavil v bran, pa je očitno, da večino sveta odgovornega za dogodke v Zadru smatra prav srbskega teniškega zvezdnika. Najdlje je šel prav francoski časnik L'Equip, ki je objavil karikaturo, na kateri se norčuje iz Đokovića ter njegove okužbe.

Foto: Twitter Novak Đoković

Adria Tour Pozitiven še en Đokovićev tekmec, enako tudi noseča žena Koronavirus Župan slovenskega mesta na turnirju v Zadru, ki je bil odpovedan Narobe svet Kyrgios delil moralne nasvete: To je bilo kretensko

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.