Udeleženca grozljive nesreče sta se srečala iz oči v oči

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nizozemec v moštvu Jumbo-Visma se je osebno opravičil Fabiu Jakobsenu za nesrečo na lanski dirki po Poljski.
Oglej si celoten članek

Nizozemski kolesar Dylan Groenewegen, ki je lani na dirki povzročil nesrečo, v kateri se je hudo poškodoval njegov rojak in sprinterski tekmec Fabio Jakobsen, se je pred 14 dnevi z njim srečal.

Kot je sam dejal, naj vsebina pogovora ostane skrivnost, zatrdil pa je, da je bilo srečanje prijateljsko, na njem naj bi čustveno razčistila stvari.

Rogličev kolega Povzročitelj grozne nesreče se vrača

"Prvi stik je bil z njegovim očetom, ki mi je vrnil prijateljska sporočila. Oče je bil tudi posrednik pri najinem srečanju. To je bilo čustveno, na njem sva razbremenila najini srci. Najbolj sem vesel, da že lahko tekmuje, tudi sam pa se vračam na dirke," je za Sporzo dejal Groenewegen.

Krivica Rogličeva ekipa žrtev škandalozne odločitve: "Uci, sram vas je lahko!" Kolesarski as Prvič o padcu, ki bi ga lahko stal življenja

Groenewegnu se je iztekla kazen zaradi povzročitve nesreče, tako da bo nastopil na dirki po Italiji, Jakobsen pa je že tekmoval na dirki po Turčiji. Kolesar ekipe Jumbo Visma, ki je nekaj časa prejemal grožnje s smrtjo in ga je morala ščititi policija, pravi, da je za Giro dobro telesno pripravljen, skrbi pa ga psihološka pripravljenost. Kako ga bo sprejel peloton, ne ve, pripravljen pa je na vse.

"Najbrž bodo taki, ki me bodo še naprej obsojali, in taki, ki me bodo sprejeli prijazno. To povsem razumem, sprejel bom vsaka čustva," je dejal Groenewegen.

Zelo tvegano Jumbo-Vismo vztraja pri odločitvi glede Rogliča

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.