Več tisoč ljudi na žalni slovesnosti

Foto: Epa Davide Astori pogreb Foto: Epa Davide Astori pogreb Foto: Epa Davide Astori pogreb Foto: Epa Davide Astori pogreb Foto: Epa Davide Astori pogreb
V četrtek so se v Firencah poslovili od umrlega italijanskega nogometaša.
Oglej si celoten članek

V Firencah so danes pripravili žalno slovesnost za preminulega italijanskega nogometnega reprezentanta in kapetana Fiorentine Davideja Astorija. Na mestnem trgu pred baziliko Santa Croce se je zbralo več tisoč ljudi, v večini navijačev z obeležji firenškega kluba.

Obdukcija Znan vzrok za smrt Astorija

Ti so z navdušenjem pozdravili številne prisotne nogometne zvezdnike, med katerimi so bili tudi nogometaši Juventusa, ki v Firencah niso najbolj priljubljeni, a nesrečni Astori jih je vsaj za nekaj dni združil v žalosti. Med znanimi nogometaši so bili med drugimi tudi Gianluigi Buffon, Giorgio Chiellini, ki sta s soigralci priletela direktno iz Londona, kjer je Juventus dobil povratno tekmo Lige prvakov proti Tottenhamu, Francesco Totti, Mario Balotelli, Nizozemec Marco Van Basten in tudi slovenski reprezentant Josip Iličić.

Italija v šoku Iličić: Počivaj v miru, prijatelj

Astorija, ki je v 31. letu zaradi odpovedi srca med spanjem umrl v noči iz sobote na nedeljo, v hotelu v Vidmu, kjer bi morala Fiorentina odigrati tekmo italijanskega prvenstva, bodo k zadnjemu počitku pospremili v petek, in sicer v San Pellegrinu Terme, vasi v bližini Bergama, kjer je Astori preživljal mladost.

Nesrečnik je zapustil ženo in dveletno hčer.

Lepa gesta Kluba počastila umrlega nogometaša

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.