Veliki zvezdnik razkril svojo plat incidenta z Dončićem

Foto: Print Screen
Foto: Print Screen
Po besedah francoskega košarkarja Luka Dončić ni tako nedolžen, kot se morda zdi.
Oglej si celoten članek

Francoski košarkar iz vrst Utah Jazz Rudy Gobert je delil svojo plat zgodbe o incidentu z Lukom Dončićem. Evropska zvezdnika sta bila na torkovi tekmi vpletena v dve napeti situaciji, obakrat pa so strasti pomagali umiriti soigralci.

Ne marata se Luka napadel enega največjih zvezdnikov lige, ločili so ju šele soigralci

Prvi incident se je zgodil ob izteku polčasa, ko je Gobert z dobrim posredovanjem v obrambi preprečil Dončićev koš ob zvoku sirene. Francoz je nato pobral odbito žogo in jo zmagoslavno vrnil Slovencu, kar je ta razumel kot poskus provokacije. Dončić je žogo vrgel nazaj v Goberta, nakar se je v prerivanje vpletlo več košarkarjev obeh ekip.

Foto: Twitter Ob koncu tretje četrtine je prišlo do drugega incidenta, ker naj bi Gobert z rahlim odrivanjem povzročil Dončićev padec. Po uspešni izvedeni akciji Dallasa, v kateri je Luka prispeval eno od skupno sedmih asistenc, se ga je Francoz po nepotrebnem  dotaknil z roko, Dončić pa se je spotaknil in pristal na zadnji plati. Slovenca je katapultiralo nazaj na noge, a ga je od povračilnega ukrepa pravočasno odvrnil Dwight Powell. Gobert je po tekmi trdil, da je Dončić padec zaigral, saj je želel s tem izsiliti njegovo izključitev. Za povrhu naj bi ga tik pred tem poskušal še sprovocirati. "Nekaj mi je zašepetal v uho, da bi me s tem razjezil, vendar sem točno vedel, kakšen je njegov namen. Poskušal sem se vrniti v napad, on pa mi je stal na poti in se spotaknil," je povedal Francoz.

Foto: Print Screen

Tudi Dončić je po ogledu posnetka nekoliko spremenil svoje stališče. "Mislil sem, da je bilo precej huje. Potem sem videl, da ni bilo nič. Na klopi smo se vsi smejali temu," je priznal 23-letnik.

Foto: Print Screen

Košarkarji Dallasa so tekmo dobili s 111:103 in se tako Jazzovcem oddolžili za poraz pred slabima dvema tednoma.

Razplet tiste tekme naj bi v največji meri krojila Gobertova obramba nad Dončićem, a so bila mnenja o tem deljena. Slovenec je namreč trdil, da je bilo nad njim storjenih več nedosojenih osebnih napak, Gobert pa mu je v odgovor zabrusil, da bi moral najprej pomesti pred svojim pragom. Več o tem TUKAJ.

Kdo ima prav? O tem, kar je Gobert storil Dončiću, govori celotna NBA

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:47 10. Marec 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.