Veliki zvezdnik: Slovenija gre lahko do konca, želim ji le najboljše

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
"Sloveniji želim le najboljše," pravi zvezdnik NBA moštva Utah Jazz.
Oglej si celoten članek

Finci so v prvem polčasu dvoboja s Španijo že vodili za 15 točk, ob glavnem odmoru je razlika znašala +9, po slabši predstavi v drugem polčasu pa so si uvrstitev v polfinale zagotovili košarkarji rdeče furije. Ti so zmagali s 100:90.

"V prvem polčasu smo res igrali dobro. Omejili smo naše napake in dobro odigrali v tranziciji ter tako prihajali do lahkih točk. To nam v drugem polčasu ni več uspevalo. Pritiskali so na nas in kar nekajkrat smo izgubili žoge. To je odločilo. Verjeli smo v zmago, s takšnimi pričakovanji smo tudi vstopili v tekmo. Tudi zato je razočaranje veliko," je po tekmi za Žurnal 24 dejal eden največjih zvezdnikov prvenstva.

Ta je ob porazu zbral 28 točk in 11 skokov, še boljši pa je bil v osmini finala, ko je blestel proti Hrvaški in jo izločil s 43. doseženimi točkami.

Foto: Profimedia Lauri Markkanen

"Očitno je, da gre za odlično ekipo, imajo svoje zvezde ter gredo lahko po mojem mnenju vse do konca in osvojijo prvenstvo. Se že veselim, da bom lahko gledal njihove tekme," je na vprašanje o Sloveniji odgovoril novi član NBA ekipe Utah Jazz. Finec je bil namreč udeležen v veliki trade po katerem je pri Clevelandu končal Donovan Mitchell.

Markkanen je na tem prvenstvu sicer po televiziji spremljal dvoboje Slovenije: "Ogledali smo si jih. Seveda vem, kako dober je Luka Dončić. Želim jim vse najboljše, gre za izjemno ekipo z izjemnim igralcem."

Proti vesoljcu Najnevarnejši tekmec: Morda je za nas lažje kot za Slovenijo

Zoki o svoji smoli "Če ne drugače, bom na oder šel po vseh štirih"

Po treningu Soigralec šokiran ob omembi Dončićeve poškodbe

Rašo: "Luko Dončića moramo zaščititi, delamo v navezi z Dallasom"

O tekmecu Selektor: Napačno sem ocenil glede Poljske, tako izenačeno je EP

Z Luko Dončićem sicer nista komunicirala. "Nekajkrat sem ga videl, a vsi smo povsem osredotočeni na svoje stvari, na to, kako se pripraviti na naslednjo tekmo. Tako, da časa nisva preživljala skupaj," je dejal sijajni finski reprezentant.

Foto: Saša Despot EuroBasket 2022

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.