Vzrok za poraz: Je... me na vseh straneh

Foto: Epa Egan Bernal
Kolumbijec je potarnal nad bolečinami.
Oglej si celoten članek

Ekipa Ineos je na tokratnem Touru doživela enega največjih porazov v zadnjih letih. Na dirko po Franciji se je podala le z enim kapetanom, bila nemočna ob poizkusih napadov na moštvo Jumbo-Visma, nato pa je povsem odpovedal še lanski zmagovalec Egan Bernal.

Ta je v nedeljski etapi izgubil sedem minut v primerjavi z najboljšimi in ostal brez boja za končno zmago. Tudi dan premora ni prenesel spremembe, še precej več je Kolumbijec izgubil v torkovi etapi. "Danes sem trpel cel dan zaradi bolečin v hrbtu, ki so se samo večale," je za As.com dejal Bernal. "Na zadnjem vzponu se je vse skupaj preneslo na moje koleno. Je... me na vseh straneh. Če bo tako še naprej, se bo težko boriti za etapno zmago na Col de la Loze, ki je zelo težek vzpon, z zelo visokimi nakloni," je še dodal Bernal

V 16. etapi so kolesarji Ineos Grenadierja že poskušali osvojiti etapo, a je bil lanski zmagovalec Gira Richard Carapaz prekratek, za slabo minuto in pol je kot drugi prišel v cilj za Lennardom Kämno. "Ekipa je v dobrem stanju, zdaj so fantje dobili proste roke, prej so imeli zadolžitev, da mi pomagajo," je zaključil Bernal.

Pravi boj Roglič: Na Tadeja moram neprestano paziti

Šef njegovega moštva Dave Brailsford sicer že razmišlja o naslednjem letu: "V tem tednu je zdaj to test ponosa, želje in karakterja. A kar se nas tiče, je to predvsem že prvi dan na poti, da naslednje leto znova osvojimo Tour."

Sky in njegov naslednik Ineos sta od leta 2012 osvojila sedem od osmih možnih naslovov na Touru. Dominacijo Bradleyja Wigginsa (2012), Chrisa Frooma (2013, 2015, 2016, 2017), Gerainta Thomasa (2018) in Bernala (2019) je le leta 2014 z Astano prekinil Vincenzo Nibali.

"Ko smo ob dnevu premora ocenili svoje delnice na Touru, se ni nihče tako dolgo gledal v ogledalu, kot smo to storili mi sami," pravi Brailsford in dejal, da bodo v ekipi v zadnjem tednu poizkusili z nekaj presenečenji v taktiki in novostmi, ki bi jim lahko koristile naslednje leto.

16. etapa Pogi na zadnjem klancu napadel Roglo Zvesti pomočnik Dumoulin: "Moč naše ekipe ne pomeni veliko, če se Primož razpade v Alpah"

Branil je tudi svojo odločitev, da v moštvo za Tour ni uvrstil Frooma in Thomasa: "Jaz ne kockam, Ljudje imajo pravico do svojega mnenja, a nisem kockal pri izbiri ekipe. To so bile pomembne odločitve, včasih uspejo, drugič ne. Verjamem, da imajo ljudje marsikaj za povedati, vendar niso imeli mojega dostopa do informacij in dejstev."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 00:47 16. September 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

  • 00:35 16. September 2020.

    Avtorju Ig.K. Ti trdiš, da so imeli samo enega kapetana in da je to vzrok poraza !! Ali potem na …

  • 21:37 15. September 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.