Wiggins se je uklonil in nastavil ramo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Košarkarju Golden State Warriors je bila pred tem izrečena prepoved nastopa na domačih tekmah v dvorani Chase Center.
Oglej si celoten članek

Kanadski košarkar Andrew Wiggins se je kot zadnji član Golden State Warriors cepil proti covidu-19 in se bo lahko pridružil ekipi na domačih tekmah lige NBA oziroma pripravljalnih dvobojih pred tekmovanjem, ki se bo začelo 19. oktobra.

Protokol Tako bodo v ligi NBA igralce delili na necepljene in cepljene

Status Wigginsa je bil pod vprašajem, saj zdravniška zakonodaja v San Franciscu dovoljuje udeležbo v dvoranskih športih le cepljenim osebam oziroma mlajšim od 12 let. Hkrati je vodstvo lige NBA sporočilo, da igralci, ki bodo izpustili tekme zaradi necepljenosti, ne bodo dobili plačila.

Wiggins je najprej prišel navzkriž z vodstvom kluba, nato pa še s trenerjem Stevom Kerrom, ki mu je na prigovarjanje na kratko odgovoril: "Andrew, pojdi se cepit."

Wigginsu je vodstvo lige NBA zavrnilo tudi izjemo za cepljenje na verski osnovi.

Prepoved Sankcije za NBA košarkarja, ki odklanja cepljenje

Šestindvajsetletni kanadski košarkar, ki bo v novi sezoni zaslužil dobrih 31 milijonov dolarjev, je po pisanju ameriških medijev prejel cepivo Johnson & Johnson in bo lahko v igralskem kadru že na pripravah za novo sezono.

V ligi NBA je cepljenih približno 90 odstotkov igralcev, v nekaterih zveznih državah pa bodo imeli necepljeni košarkarji zaradi lokalne zakonodaje podobne podobne težave kot Wiggins. Trenutno je naslednji na udaru zvezdnik Brooklyn Nets, Kyrie Irving, ki ne želi razkriti, ali je cepljen ali ne.

Mešani odzivi NBA legenda prepričana, da se Luki godi krivica: "Če bi odločal jaz ..." Dallas Luka že blestel na parketu, po tekmi pa še enkrat navdušil

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.