Zajc znova navdušil, Lanišek izgubil vodstvo

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Kvalifikacije na Holmenkollnu Granerudu, Zajc drugi.
Oglej si celoten članek

Norvežan Halvor Egner Granerud (131,6 točke) je zmagovalec kvalifikacij pred drugo tekmo svetovnega pokala in norveške turneje na Holmenkollnu v Oslu. Drugi je bil najboljši Slovenec Timi Zajc (126,1), tretji pa Avstrijec Stefan Kraft (125). Od slovenske šesterice je v kvalifikacijah spodletelo le Lovru Kosu.

Ni mogel zdržati Lovro Kos razkril, zakaj je ob podelitvi medalj Avstrijcem zapustil oder

Zajc je dolgo časa vodil, potem ko je skočil 129 m, povsem na koncu pa ga je prehitel Granerud, ki se je prebil na drugo mesto seštevka norveške turneje.

Vse kvalifikacijske in tekmovalne serije namreč štejejo za skupno razvrstitev turneje Raw Air. Včerajšnji zmagovalec Anže Lanišek (116,2) je po 13. mestu v današnjih kvalifikacijah padel na skupno tretje mesto. Pred njim sta Kraft in Granerud, ki pa imata le šest oziroma pet točk naskoka. Zajc se je z zaostankom dobrih deset točk prebil na četrto mesto.

Foto: Epa Anže Lanišek

Rok Masle (105) je skočil 124,5 m in bil v kvalifikacijah 27., Domen Prevc (101,6) pa je s 119 m dolgim skokom zasedel 31. mesto. Žiga Jelar (83,3) je za las ujel uvrstitev na tekmo, potem ko je bil 45. Od Slovencev se na tekmo ni uvrstil Kos (69,6), ki je bil 54.

Druga moška tekma na Holmenkollnu se bo začela ob 16.30. Ob 14.15 bodo tekmovale ženske.

Kako dalje? Vodja slovenskih skokov: "Od tega dela ekipe smo seveda pričakovali več" Svetovni prvak Presenetljivi slovenski junak: "Verjetno ste mislili, da spet iščem izgovore!" Velika prijatelja Neverjetno, kaj je Hrgota napravil za Primoža Rogliča Iskana roba Hrgota spregovoril o morebitni selitvi v drugo reprezentanco

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.