Zgodovinska finalna tekma še enkrat odpadla

Foto: Profimedia Boca Juniors, River Plate
Tudi v drugem poizkusu brez dvoboja.
Oglej si celoten članek

Južnoameriška nogometna konfederacija (Conmebol) je ugodila prošnji Boce Juniors in prestavila današnjo povratno tekmo finala Cope libertadores proti River Platu. Obračun bi moral biti že v soboto, a so ga zaradi nasilja navijačev, ki so napadli avtobus Boce, prestavili na danes ob 21. uri po srednjeevropskem času. V napadu je poškodbe utrpelo več igralcev Boce.

Vodstvo Boce Juniors je vodstvo tekmovanja zaprosilo za prestavitev tekme in sankcije za navijače River Plata. Boca si je želela enake možnosti v pripravah na tekmo, Conmebol pa skuša temu ugoditi s prestavitvijo obračuna. Kdaj bo odigrana povratna tekma - prva se je pred dvema tednoma končala z 2:2 - še ni jasno.

Video Igralci Boce po napadu na avtobus porezani, Superclásico že drugič prestavljen

Video Ljubezen, ki ne pozna meja

Navijači so v soboto med potjo na Riverjev stadion Monumental napadli avtobus Boce in vanj metali kamenje ter druge predmete. Televizijska slika je pokazala nogometaše Boce, kako zapuščajo povsem razbit avtobus, zaradi solzivca, s katerim je policija želela odgnati množico, pa so imeli solzne oči in se borili s kašljem.

Nekaj nogometašev je bruhalo, nekaj pa je bilo porezanih od razbitega stekla. Pabla Pereza, kapetana Boce, so najprej odpeljali v bolnišnico zaradi steklenih drobcev v očesu, pozneje so ga pripeljali nazaj na stadion, zdravniško oskrbo pa naj bi potrebovala vsaj še dva nogometaša Boce. Napad se je zgodil kljub številčni, a vendarle ne najbolj učinkoviti policijski zaščiti.

Finale južnoameriške različice lige prvakov sicer velja za največjo klubsko tekmo v zgodovini argentinskega nogometa.

Največje rivalstvo "Slovencu je težko razložiti, za kaj gre"

Atmosfera Neverjetne scene na velikem derbiju

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.