Zvezdnik ponovno udaril po največjem: "Jordan? Niti med tremi najboljšimi!"

Foto: Epa
Foto: Epa
Nekdanji izjemni organizator igre je sestavil seznam najboljših igralcev, s katerimi se je srečal na košarkarskem igrišču.
Oglej si celoten članek

"Da sem odvraten človek! To si bodo ljudje mislili, ko si bodo ogledali dokumentarec o meni," s temi besedami je legendarni Michael Jordan najavil hit tv-serijo The Last Dance, ki se osredotoča na njegovo kariero, še posebej pa na zadnjo šampionsko sezono s Chicago Bulls.

Bivši agent: "Jordan je zavrnil 100 milijonov za dve uri dela"

Toda naj si o Jordanovem karakterju ljudje mislijo, kar hočejo, vseeno ne bi smelo biti dvoma o njegovih košarkarskih sposobnostih! Vsi se verjetno strinjamo, da je največji vseh časov! Ali pač?

Veliki Jordanov rival in sovražnik koncem osemdesetih in v začetku devetdesetih Isiah Thomas namreč "Njegovo leteče visočanstvo" ne uvršča niti med tri najboljše igralce, s katerimi se je kdaj pomeril. Sovraštvo med dvema izmed najboljših svoje generacije je očitno še danes preveliko.

"Kareem Abdul-Jabbar, nato Larry Bird, nato Magic Johnson, nato Michael Jordan in kot zadnji še Julius Erving," je Thomas za CBS Sports ustvaril lestvico petih najboljših košarkarjev ter svojo odločitev tudi pojasnil:

"Jordan s svojo ekipo ni bil uspešen v osemdesetih letih. Preprosto ni bil. Njihova dominantnost se je začela šele v devetdesetih. Takratni Lakers, Pistons, Celtics, vsi smo premagovali Chicago. To, kar Jordana razlikuje od nas, je, da je edini osvojil tri šampionske prstane zapored. Toda niti enega ni osvojil v času, ko so bili Magic, Bird, ali Dr. J na vrhuncu."

Ne more verjeti Jordanov napad ga je šokiral: "Nikoli ni bil sovražen do mene." Ne bo pozabil Jordan po 30 letih: "Ne boste me prepričali, da ni bil kreten!"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.