Zvezdnik žalil Slovence, zdaj so mu zmanjšali kazen

Foto: Epa
Foto: Epa
Brazilski zvezdnik bo lahko v ligi prvakov zaigral nekoliko prej.
Oglej si celoten članek

Mednarodno športno razsodišče (Cas) v Lozani je brazilskemu nogometnemu zvezdniku Neymarju znižalo kazen Evropske nogometne zveze (Uefe) zaradi žaljivk na račun slovenskega sodnika Damirja Skomine s treh na dve tekmi suspenza v evropskih ligah, so danes sporočili iz Casa.

Sedemindvajsetletnik si je v dresu kluba PSG kazen prislužil marca, potem ko je slovenski sodnik v osmini finala proti Manchester Unitedu angleškemu klubu po ogledu posnetka dosodil odločilno enajstmetrovko v zadnji minuti tekme. Neymar je to potezo označil za sramoto, zaradi kritiziranja Skomine in njegovih pomočnikov pa ga je Uefa kaznovala s tremi tekmami prepovedi.

Pariz na nogah Besni Neymar napadel Skomino: "To je sramota!"

Nad Skomino Parižani prepričani v zaroto: "Če to ne bi bil PSG ..."

VAR "Na levo roko si bom tetoviral ime Damirja Skomine"

Neymarja tedaj ni bilo v postavi Parižanov, saj je bil poškodovan, svoj bes in žalost po šokantnem izpadu PSG - Manchester United je v Parizu zmagal s 3:1 in nadoknadil zaostanek s prve tekme - pa je izlil na Instagramu. Poleg nekaj kletvic je o odločitvi zapisal: "To je sramota. Štirje fantje, ki ne razumejo nogometa, so si po TV ogledali počasen posnetek."

Foto: Profimedia Damir Skomina

Odločitev Casa pomeni, da se bo najdražji nogometaš v zgodovini v tej sezoni  lahko na tekme lige prvakov vrnil 22. oktobra proti Bruggeju, manjkal pa bo v sredo proti Real Madridu in 1. oktobra proti Galatasarayu.

Neymar je minuli konec tedna, po dolgem sporu z vodilnimi možmi pariškega kluba, naposled zaigral in zabil odločilni gol v zadnjih trenutkih tekme francoskega prvenstva. Brazilec je v času prestopnega roka poskušal izsiliti odhod iz PSG.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.