Bo na seznamu Putina tudi Slovenija?

Foto: Profimedia Vladimir Putin, Ukrajina
Foto: Profimedia Vladimir Putin, Ukrajina
Putin sodelavcem ukazal, da imajo dva dni časa, da sestavijo seznam držav, ki so uvedle sankcije proti Ruski federaciji.
Oglej si celoten članek

Med državami, ki so glasovale za sankcije proti Rusiji je tudi Slovenija, ki je ruskim letalom prepovedala letenje v svojem zračnem prostoru, prav tako je podprla odločitev EU, da se nekatere ruske banke izključi iz SWIFTA, Ukrajini pa smo poslali vojaško pomoč.

Svet EU sprejela sankcije proti najbogatejšemu Rusu. To odgovarja.

Slovenija bo Ukrajini namenila vojaško pomoč v obliki pušk, streliva in čelad, je dejal minister za obrambo Matej Tonin. O količinah minister ni želel govoriti, je pa pojasnil, da je Slovenija to pomoč že odposlala. Tonin je dejal, da gre za puške kalašnikov, ki jih je Slovenska vojska uporabljala, preden so nabavili nove puške FN 2000. Slovenska vojska jih je namenila za strateške rezerve in del teh pušk so namenili Ukrajini.

Moskva S tem zakonom Rusi odgovarjajo za sankcije

Izraelski časnik Times of Israel se zdaj sklicuje na poročilo ruske agencije RIA-Novosti. Izraelci pišejo, da je Vladimir Putin svoji administraciji ukazal, da mu v dveh dneh sestavijo seznam držav, ki so uvedle sankcije proti Rusiji. Za zdaj ni znano, kaj je ozadje Putinove zahteve.

Sankcije Sankcije: Rusije je strah samo ene poteze Zahoda

"Sankcije, ki jih Zahod uvaja proti Rusiji so enako težke kot vojna napoved. Na srečo do tega ni prišlo," je pred kratkim izjavil Putin.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 133

  • 10:51 7. Marec 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma …

  • 08:48 7. Marec 2022.

    Proti Rusiji Evropa in ostale države ne izvajajo nikakršnih sankcij ali ukrepov. Gre za finančno tržno operacijo, z namenom, stabilizirati …

  • 23:12 6. Marec 2022.

    Gre za znano specialno psiholosko vojno strahu predvsem malih drzav in vecino rusofilov v komentarjih je nasedlo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.