Hrvaška: Coca-Cola začasno umika določene izdelke

Foto: Epa
Foto: Epa
S hrvaških polic začasno umikajo določene izdelke, je objavilo podjetje Coca-Cola.
Oglej si celoten članek

Analiza vzorcev pijače, ki naj bi pri nekaj posameznikih na Hrvaškem povzročila zdravstvene težave, še ni znana. Število ljudi, ki so v zadnjih dneh iskali zdravniško pomoč, je naraslo.

Spomnimo, več posameznikov je poiskalo zdravniško pomoč zaradi težav po zaužitju nekaterih pijač. Najhuje je z 19-letnim moškim, ki se zdravi v bolnišnici na Reki. Po do zdaj znanih podatkih ima opekline požiralnika in želodca. V preostalih primerih gre za blažje težave. 

Podjetje Coca-Cola je sporočilo, da "začasno umikamo eno serijo izdelka Coca-Cola Original, 500 ml plastenka, na podlagi ustne odločbe Državnega inšpektorata Republike Hrvaške, serija izdelkov Coca-Cola Original Taste, gazirana brezalkoholna pijača 500 ml PET, proizvedena 11. oktobra 2023 z rokom uporabe do 11. aprila 2024.

"Čeprav naša interna analiza ni pokazala nepravilnosti v proizvodnji ali izdelkih, smo se odločili, da do zaključka uradne preiskave začasno umaknemo dve omejeni seriji Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate, 330 ml v stekleni embalaži. Gre za seriji, proizvedeni 27. maja 2023 (z rokom uporabe do februarja 2024) in 22. junija 2023 (z rokom uporabe do marca 2024). Še naprej sodelujemo z oblastmi in sprejemamo konkretne ukrepe za zaščito naših potrošnikov," so sporočili iz Coca-Cole.

dezurni@styria-media.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:24 9. November 2023.

    Kakšen IQ moraš imeti , če veš , da je z določeno znamko nekaj hudo narobe in si jo še …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.