Svet
1176 ogledov

Hrvaška: Coca-Cola začasno umika določene izdelke

coca-cola kokakola Epa
S hrvaških polic začasno umikajo določene izdelke, je objavilo podjetje Coca-Cola.

Analiza vzorcev pijače, ki naj bi pri nekaj posameznikih na Hrvaškem povzročila zdravstvene težave, še ni znana. Število ljudi, ki so v zadnjih dneh iskali zdravniško pomoč, je naraslo.

Spomnimo, več posameznikov je poiskalo zdravniško pomoč zaradi težav po zaužitju nekaterih pijač. Najhuje je z 19-letnim moškim, ki se zdravi v bolnišnici na Reki. Po do zdaj znanih podatkih ima opekline požiralnika in želodca. V preostalih primerih gre za blažje težave. 

Podjetje Coca-Cola je sporočilo, da "začasno umikamo eno serijo izdelka Coca-Cola Original, 500 ml plastenka, na podlagi ustne odločbe Državnega inšpektorata Republike Hrvaške, serija izdelkov Coca-Cola Original Taste, gazirana brezalkoholna pijača 500 ml PET, proizvedena 11. oktobra 2023 z rokom uporabe do 11. aprila 2024.

"Čeprav naša interna analiza ni pokazala nepravilnosti v proizvodnji ali izdelkih, smo se odločili, da do zaključka uradne preiskave začasno umaknemo dve omejeni seriji Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate, 330 ml v stekleni embalaži. Gre za seriji, proizvedeni 27. maja 2023 (z rokom uporabe do februarja 2024) in 22. junija 2023 (z rokom uporabe do marca 2024). Še naprej sodelujemo z oblastmi in sprejemamo konkretne ukrepe za zaščito naših potrošnikov," so sporočili iz Coca-Cole.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 1
  • Idioti 12:24 09.november 2023.

    Kakšen IQ moraš imeti , če veš , da je z določeno znamko nekaj hudo narobe in si jo še naročiš in to še plačaš ! Jaz jim kar mal privoščim.