Dvojica naj bi si zadala cilj, ustaviti Putina

Foto: Epa
Foto: Epa
Ruski milijarder Roman Abramovič in nekdanji nemški kancler Gerhard Schröder naj bi skušala pripraviti predlog, s katerim bi Putina prepričala, da ustavi vojno v Ukrajini.
Oglej si celoten članek

Roman Abramovič in Gerhard Schröder sta se po navedbah Bilda sestala v enem prestižnih moskovskih hotelov, kjer Schröder biva v času svojega obiska v Moskvi. Abramovič naj bi v hotel vstopil in izstopil skozi stranska vrata, saj se je želel izogniti pozornosti. 

Foto: Epa Gerhard Schröder Njun pogovor naj bi trajal več ur, še istega večera naj bi se Schröder v Kremlju srečal z Vladimirjem Putinom. Vir blizu omenjenih je za Reuters dejal, da si Abramovič želi najti način, kako končati konflikt. Ni znano, ali je Schröderjeva odločitev, da poskuša posredovati pri Putinu, obrodila kakšne sadove. 

Tiskovni predstavnik Abramoviča srečanja ni želel komentirat, a čedalje več je navedb, da Abramovič pri Putinu lobira za mir, potem ko so se on in še 35 oligarhov znašli na udaru sankcij, ki so jih proti njim uvedle EU in Združeno kraljestvo

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v nočnem nagovoru dejal, da postajajo mirovni pogovori med Ukrajino in Rusijo čedalje bolj realistični, a da bo potrebnega več časa, da bodo prišli do dogovora. 

Ukrajina Nekdanji agent KGB-ja o tem, kam drvi Putin

Ostro To Putinu sporoča najbogatejši ruski podjetnik

dezurni@styria-media.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 16:31 18. Marec 2022.

    Tole zveni optimistično po vzoru a boš nehal ali pa te bomo odnehali.

  • 12:46 18. Marec 2022.

    Tale novica je pa bolj malo verjetna.

  • 09:54 18. Marec 2022.

    Dekleti sta ostali še nekaj časa v hotelski sobi, in jo kot Roman ucvrli skozi kuhinjo hotela na plano. Necenzurirano …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.