Svet
3118 ogledov

EU zadala hud udarec Romanu Abramoviču

Roman Abramovič Epa
Eden najbolj vidnih ruskih milijarderjev se je znašel pod dodatnim pritiskom.

Vodilni diplomati Evropske unije so prišli do skupnega stališča glede odnosa do Romana Abramoviča. Ruskemu oligarhu bodo zamrznili premoženje, sta za britanske medije razkrila dva diplomatska vira.

Odločitev je bila sprejeta v nedeljo, v ponedeljek naj bi dorekli obseg in ostrost sankcij proti Abramoviču in drugim ruskim oligarhom. Slednji je zadnji v dolgi vrsti ruskih vplivnežev, ki jih je EU uvrstila na "črno listo".

Beograd protesti Vojna v Ukrajini Svet Novi pozivi za kaznovanje Srbije. Sankcije zahteva tudi ta Slovenec.

Zahodne države so že sprejele več paketov sankcij proti ruskim bogatašem in celotnemu korporativnem sektorju največje države na svetu. Vse v želji po stopnjevanju pritiska na predsednika Vladimirja Putina.

V četrtem paketu evropskih sankcij proti Rusiji bo med drugim tudi prepoved izvoza luksuznih izdelkov v Rusijo, vključujoč prestižne avtomobile. Prepovedan bo uvoz ruskega železa in z njim povezanih produktov, je v  petek dejala predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen.

Abramovič je bil doslej le na "črni listi" Velike Britanije. Poleg ruskega in izraelskega ima še portugalsko državljanstvo.

Lastnik londonskega nogometnega kluba Chelsea je že pred dnevi, v pričakovanju sankcij, vodenje kluba prepustil podrejenim in sporočil, da bo aktualne evropske prvake prodal. Vrednost Chelseaja je Forbes lani ocenil na okrog tri milijarde evrov.

Chelsea Chelsea Šport Kaos pri evropskem prvaku, številni igralci odhajajo
Komentarjev 1
  • Pišmevuh 18:29 14.marec 2022.

    Zaposleni pri Bezosu še na wc ne smejo, samo on je Američan. Demokracija. Ono Uršulo von lažnivo pa bi bilo treba ostričt na balin.

Sorodne novice