Šport > Nogomet
12962 ogledov

Kaos pri evropskem prvaku, številni igralci odhajajo

Chelsea Epa
Londonski klub se je znašel v neprijetnem položaju.

Zaradi napada Rusije na Ukrajino so oblastniki na Otoku zamrznile premoženje Romana Abramoviča. To se je zgodilo zaradi njegovih povezav z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. Lastnik Chelseaja je eden izmed sedmerice ruskih oligarhov, ki jim je Združeno kraljestvo namenilo sankcije.

Pri aktualnih evropskih prvakih tako trenutno vlada velik kaos, londonskemu klubu so zamrznili vse račune, Chelseajev avtobus je na primer tako ostal brez goriva za odhod na gostujoče tekme. Kar nekaj pokroviteljev je prekinilo sodelovanje s klubom, ki mu zdaj pretijo finančne težave.

Situacijo na Stamford Bridgu pozorno spremljajo ostali veliki evropski klubi. Ti si v svoje vrste želijo pripeljati najboljše nogometaše Chelseaja. Po zapisih v Italiji bi se tako Romelu Lukaku lahko zelo hitro vrnil v Inter, italijanski reprezentant Jorginho pa naj bi končal pri Juventusu. Z njim naj bi v Torino odpotoval tudi Emerson Palmieri, ki se trenutno sicer nahaja na posoji v Lyonu. Tudi on je član italijanske izbrane vrste.

Kot prosti igralci Chelsea zapuščajo Antonio Rüdiger, Marcos Alonso, Cesar Azpilicueta, Andreas Christensen. Rüdiger je tarča madridskega Reala in PSG-ja, Alonso, Azpilicueta in Christensen pa bi kariero lahko nadaljevali pri Barceloni. 

Komentarjev 2
  • Carbon 11:58 13.marec 2022.

    Neizmerna žalost,večja od vojne...

  • Pišmevuh 11:13 13.marec 2022.

    Obraz zahodne demokracije.

Sorodne novice