Šport > Nogomet
16762 ogledov

Abramovič se odločil za radikalno potezo ter s tem pljunil Putinu v obraz

Abramovič Chelsea Bayern finale Liga prvakov Allianz Arena EPA
Abramovič se je vendarle odločil, da bo prodal Chelsea, ogromen del denarja pa bo namenil žrtvam vojne v Ukrajini.

Ruski tajkun Roman Abramovič je v sredo zvečer sporočil, da bo prodal angleški klub Chelsea, je na klubski spletni strani zapisala slovita londonska zasedba.

"To odločitev sem sprejel v interesu kluba. V trenutni situaciji sem se odločil za prodajo kluba, verjamem, da je to v najboljšem interesu kluba, navijačev, zaposlenih, sponzorjev in partnerjev," je uvodoma zapisal Abramovič, ki se je za ta korak odločil po številnih pritiskih zaradi ruske vojaške invazije na Ukrajino.

"To ne bo hiter proces. Ne bom terjal poplačila posojil. V tej zgodbi nisem bil nikoli zaradi denarja, ampak zaradi strasti do igre in kluba. Naročil sem, da se ustanovi fundacija, ki bo dobila denar od prodaje. Skrbela bo za žrtve vojne v Ukrajini. To je bila izjemno težka odločitev, boli me, da se moram posloviti na ta način. Verjamem pa, da je v to najboljšem interesu kluba," je dodal 55-letni Rus, ki se je s tem odrekel več kot milijardi in pol evrov, kolikor so do sedaj znašala njegova posojila.

"Upam, da bom lahko obiskal stadion in se poslovil od vseh navijačev in privržencev kluba. Privilegij je bil, da sem lahko bil del kluba in ponosen sem na naše dosežke. Chelsea bom vedno nosil v srcu," je še na koncu dodal Abramovič, ki je londonski klub kupil junija leta 2003.

V skoraj 20-letni Abramovičevi vladavini so Blues osvojili pet državnih naslovov, dve Ligi prvakov, dve Evropski ligi, pet FA pokalov, tri ligaške pokale, Svetovno klubsko prvenstvo in Uefin Superpokal.

Željo po nakupu Chelseaja je že pokazal švicarski milijarder in filantrop Hansjörg Wyss.

Rusija je sicer od začetka invazije na Ukrajino pod vse večjim pritiskom Zahoda, ki je sprejel številne gospodarske sankcije in ukrepe za izolacijo ruskih odločevalcev in vplivnežev. Tako se je pod vse večjim pritiskom znašel tudi Abramovič, katerega je ena od opozicijskih poslank imenovala za enega od 35 "ključnih podpornikov" Vladimirja Putina.

Abramovič je po poročanju britanskega časnika The Guardian ves čas zanikal povezave s Putinom, preko socialnih omrežij pa se je oglasila tudi njegova hčerka, ki je z vso silo udarila po ruskem predsedniku.

Slednjemu zagotovo ne bo všeč poslednja poteza Abramoviča, ki se je odločil, da del denarja od prodaje kluba nameni žrtvam vojne v Ukrajini, s čimer je tako še ena pomembna in vplivna ruska osebnost  posredno obsodila Putinovo politiko ter se postavila na stran napadenih. Prav tako se je Abramovič že vključil v posredovanja za mir v Ukrajini.

Komentarjev 4
 • Corrie_Stickler 11:58 05.marec 2022.

  Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

 • munja 15:04 03.marec 2022.

  Dvomim, da je tole za verjet.

 • Avatar Sreten Lukić
  lluckyss 09:57 03.marec 2022.

  Abramovič se je odločil za najbolj logično potezo ter s tem rešil večino milijonov oziroma milijardic...

Sorodne novice