Svet
5057 ogledov

Kijev gre na pogovore

Kijev; Ukrajina Epa
Ukrajinski predsednik je objavil, da je pripravljen na pogovore z Rusijo.

Ukrajina je sporočila, da je pripravljena na pogajanja z Rusijo na ukrajinsko-beloruski meji v bližini Černobila. 

V Kijevu so vest objavili po telefonskem pogovoru predsednika Volodimirja Zelenskega z beloruskim voditeljem Aleksandrom Lukašenkom, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Strinjala sta se, da se bo ukrajinska delegacija z rusko sestala brez predpogojev na ukrajinsko-beloruski meji ob reki Pripjat," so sporočili iz urada ukrajinskega predsednika.

Iz Kremlja so že zjutraj sporočili, da je ruska delegacija v mestu Gomel v Belorusiji in čaka, da bi začeli pogajanja. Zelenski pa je dopoldne odgovoril, da je pripravljen na pogajanja kjerkoli, le v Belorusiji, od koder Rusija napada Ukrajino, ne.

Ruski predsednik Vladimir Putin je sicer tik pred najavo začetka pogajanj ukazal dvigniti stopnjo pripravljenosti ruskih jedrskih sil.

Vojna v Ukrajini vojna Svet Rusi v vse večjih težavah aleksander lukašenko pogajanja Svet Putin želi Zelenskega zvabiti v Belorusijo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • jakec1575 20:38 27.februar 2022.

    S tem ko je sel nato v priprave, so v igri tudi jedrske konice. Putin jim je samo sporocil, da ve. Ukrajina ni samo strateska bitka za vpliv ampak tudi konkretna bitka za naravne vire v ukrajini

  • Avatar Lenstiatta
    Lenstiatta 19:31 27.februar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 16:02 27.februar 2022.

    Upam, da se zmenijo za nevtralnost Ukrajine ,Doneck in lugansk pa naj se odcepi ....Vendar dvomim, da bo to Putinu zadostovalo, on bo hotel še menjavo naci vlade in prej še vojaško kapitulacijo....Tako, da zna še pokati kakšen teden do ...prikaži več novih pogajanj, kot je to v navadi v tem usranem militarističnem svetu..