Fuj, tem hrvaškim plažam se zaradi fekalij raje izognite!

Foto: 24sata
Foto: 24sata
Na nekaterih plažah kopanje odsvetujejo.
Oglej si celoten članek

Na plaži hotela Posejdon v Veli Luki na hrvaškem otoku Korčula je prišlo do nenadnega onesnaženja morja s fekalijami, zaradi česar pristojne službe do nadaljnjega odsvetujejo kopanje. 

Razmere vse slabše Kopalce na Bledu svarijo: Po kopanju se stuširajte!

Zdravje V Žusterni znova rdeča zastava

Lokalni zavod za javno zdravje je prijavo o nenadnem onesnaženju prejel včeraj in takoj opravil vzorčenje vode. Laboratorijska analiza je potrdila preseganje dovoljene vrednosti bakterije Escherichie coli.

Skladno z uredbo o kakovosti morja za kopanje bodo vzorčenje vode ponavljali do konca onesnaženja. 

A to po poročanju hrvaškega portala 24sata.hr ni prvo onesnaženje hrvaškega morja v letošnjem letu. Morje na plaži Srebreno v južno od Dubrovnika je bilo konec junija polno fekalij.

Julija pa so hrvaški mediji poročali o onesnaženju plaže Donje čelo na otoku Koločepu v bližini Dubrovnika.

Fekalije so po poročanju bralca portala našli tudi na plaži Grabar na Cresu. Poleg fekalij so v morju plavali ostanki zelenjave, sadja, plastike, šampona in ostalih odpadkov. "Ponekod smrdi za ponoret," je povedal bralec 24sata.

O onesnaženju morja s fekalijami poročajo tudi s kraja Zablaće pri Šibeniku, Starigrada in Vinjerce pri Zadru ter Slatine na otoku Čiovo.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 07:23 22. Avgust 2019.

    Pravi veliko Slovencev da je pravo morje sele v Dalmaciji,cisto,bistro. Hehe,res je prava greznica od morja.,zasvinjano imajo celo obalo,ker se …

  • 23:30 21. Avgust 2019.

    Vam ni nić sumljivo , da ni komentarjev ? Idite u kurac , vi pa vaše prijave po vsakem komentarju …

  • 23:29 21. Avgust 2019.

    Mogoče mislite , da poznajo na RH čistilne naprave !!!!!!!! Morda velika mesta . Vsa ostala so imela včasih speljano …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.