Svet
22137 ogledov

Fuj, tem hrvaškim plažam se zaradi fekalij raje izognite!

Onesnaženje s fekalijami 24sata
Na nekaterih plažah kopanje odsvetujejo.

Na plaži hotela Posejdon v Veli Luki na hrvaškem otoku Korčula je prišlo do nenadnega onesnaženja morja s fekalijami, zaradi česar pristojne službe do nadaljnjega odsvetujejo kopanje. 

Kopanje na Bledu Razmere vse slabše Slovenija Kopalce na Bledu svarijo: Po kopanju se stuširajte!
Zdravje V Žusterni znova rdeča zastava

Lokalni zavod za javno zdravje je prijavo o nenadnem onesnaženju prejel včeraj in takoj opravil vzorčenje vode. Laboratorijska analiza je potrdila preseganje dovoljene vrednosti bakterije Escherichie coli.

Skladno z uredbo o kakovosti morja za kopanje bodo vzorčenje vode ponavljali do konca onesnaženja. 

A to po poročanju hrvaškega portala 24sata.hr ni prvo onesnaženje hrvaškega morja v letošnjem letu. Morje na plaži Srebreno v južno od Dubrovnika je bilo konec junija polno fekalij.

Julija pa so hrvaški mediji poročali o onesnaženju plaže Donje čelo na otoku Koločepu v bližini Dubrovnika.

Fekalije so po poročanju bralca portala našli tudi na plaži Grabar na Cresu. Poleg fekalij so v morju plavali ostanki zelenjave, sadja, plastike, šampona in ostalih odpadkov. "Ponekod smrdi za ponoret," je povedal bralec 24sata.

O onesnaženju morja s fekalijami poročajo tudi s kraja Zablaće pri Šibeniku, Starigrada in Vinjerce pri Zadru ter Slatine na otoku Čiovo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • mercedesb 07:23 22.avgust 2019.

    Pravi veliko Slovencev da je pravo morje sele v Dalmaciji,cisto,bistro. Hehe,res je prava greznica od morja.,zasvinjano imajo celo obalo,ker se grejo lumpenproletariat turizem,kateri cilj je samo zasluzek z najslabsimi turisti brez pogleda na varovanje okolja.Hrcki pac!

  • Žurnalček 23:30 21.avgust 2019.

    Vam ni nić sumljivo , da ni komentarjev ? Idite u kurac , vi pa vaše prijave po vsakem komentarju !!!

  • Žurnalček 23:29 21.avgust 2019.

    Mogoče mislite , da poznajo na RH čistilne naprave !!!!!!!! Morda velika mesta . Vsa ostala so imela včasih speljano glavno kanalizacijsko cev v samo luko . Potem pa tako ni več šlo in so zgradila zbiralni bazen , vsega ...prikaži veča kraja - greznico po domače- in jo spojila s pod morjem položeno cevjo približno 900 m od obale . Morje je najbolj onesnaženo na km od obale , tam pa nobeden ne meri čistoče . Nerodno je pa , ko zapiha veter in moski tok prinese to nazaj na obalo !