Hrvaška v to spremembo na meji

Foto: Marko Jurinec/Pixsell
Foto: Marko Jurinec/Pixsell
Spremembe vzdolž meje na Hrvaškem.
Oglej si celoten članek

Hrvaškim policijskim upravam na obmejnih območjih z Bosno in Hercegovino so naložili dodatno krepitev nadzora meddržavne meje, ki je dolga približno 1000 kilometrov. Ta ukrep na hrvaško-bosanskohercegovski meji od Hrvaške zahtevajo Slovenija, Avstrije in Nemčija, je poročal Jutarnji list na svoji spletni strani.

Kot dokaz, da namerava Hrvaška okrepiti nadzor meje, časnik navaja nedavni razpis hrvaškega notranjega ministrstva za nakup 60 policijskih terenskih vozil v vrednosti 1,2 milijona evrov.

Neimenovani hrvaški policijski vir je za časnik ocenil, da grožnja migrantskega vala ni niti približno enaka, kot je bila pred dvema letoma, a je "stanje resno". Dodaja, da na Hrvaškem niso zabeležili bolj množičnih poskusov prihoda ilegalnih migrantov iz BiH. Meni, da migranti še iščejo območja, kjer bi najlažje vstopili na Hrvaško izven mejnih prehodov.

Hrvati sami "Jadran je drag!"

Hrvaški mediji v zadnjem času poročajo, da obstaja nova "južna balkanska migrantska pot", ki vodi iz Grčije preko Albanije, Črne gore in BiH na Hrvaško, medtem ko je pot čez Makedonijo in Srbijo "praktično zaprta".

Časnik se sklicuje tudi na izjave slovenske policije, da je trenutno na območju Grčije in Albanijo med 50.000 in 60.000 ljudi, za katere je edini cilj vstop v Evropsko unijo.

Nezanimanje Hrvati v resnih težavah

Drago Bomo na Hrvaškem plačevali tudi to?

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 14:04 15. Maj 2018.

    nihče, še najmanj pa politiki ne priznajo, da je folka PREVEČ, preveč, preveč, ekonomija dela svoje in sistem se širi …

  • 13:37 15. Maj 2018.

    edini cilj? Jje nezakonit prehod. To naj sankcijonirajo.

  • 13:36 15. Maj 2018.

    za katere je edini cilj vstop v Evropsko unijo. Več na: https://www.zurnal24.si/svet/hrvaska-v-to-spremembo-na-meji-309828 -

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.