Svet
8181 ogledov

Hrvaška v to spremembo na meji

Hrvaška policija ob Dravi Marko Jurinec/Pixsell
Spremembe vzdolž meje na Hrvaškem.

Hrvaškim policijskim upravam na obmejnih območjih z Bosno in Hercegovino so naložili dodatno krepitev nadzora meddržavne meje, ki je dolga približno 1000 kilometrov. Ta ukrep na hrvaško-bosanskohercegovski meji od Hrvaške zahtevajo Slovenija, Avstrije in Nemčija, je poročal Jutarnji list na svoji spletni strani.

Kot dokaz, da namerava Hrvaška okrepiti nadzor meje, časnik navaja nedavni razpis hrvaškega notranjega ministrstva za nakup 60 policijskih terenskih vozil v vrednosti 1,2 milijona evrov.

Neimenovani hrvaški policijski vir je za časnik ocenil, da grožnja migrantskega vala ni niti približno enaka, kot je bila pred dvema letoma, a je "stanje resno". Dodaja, da na Hrvaškem niso zabeležili bolj množičnih poskusov prihoda ilegalnih migrantov iz BiH. Meni, da migranti še iščejo območja, kjer bi najlažje vstopili na Hrvaško izven mejnih prehodov.

Hrvaška plaža Hrvati sami Svet "Jadran je drag!"

Hrvaški mediji v zadnjem času poročajo, da obstaja nova "južna balkanska migrantska pot", ki vodi iz Grčije preko Albanije, Črne gore in BiH na Hrvaško, medtem ko je pot čez Makedonijo in Srbijo "praktično zaprta".

Časnik se sklicuje tudi na izjave slovenske policije, da je trenutno na območju Grčije in Albanijo med 50.000 in 60.000 ljudi, za katere je edini cilj vstop v Evropsko unijo.

Plaža Medveja Nezanimanje Svet Hrvati v resnih težavah Hrvaška kolesarjenje Drago Svet Bomo na Hrvaškem plačevali tudi to?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
 • praufo 14:04 15.maj 2018.

  nihče, še najmanj pa politiki ne priznajo, da je folka PREVEČ, preveč, preveč, ekonomija dela svoje in sistem se širi kot virus, posamezniki bogatijo, medtem ko je množic folka preveč, muslimani se itak zelo dobro razmnožujejo, in to je to, ...prikaži več kaj z njimi, številke gredo v nebo, ne vem

 • Avatar olor
  olor 13:37 15.maj 2018.

  edini cilj? Jje nezakonit prehod. To naj sankcijonirajo.

 • Avatar olor
  olor 13:36 15.maj 2018.

  za katere je edini cilj vstop v Evropsko unijo. Več na: https://www.zurnal24.si/svet/hrvaska-v-to-spremembo-na-meji-309828 -