Hrvatica turistom: "Hujši ste od neandertalcev!"

Foto: Epa Split.
Foto: Epa Split.
Avgust pri naših južnih sosedih prinaša vrhunec turistične sezone. Številni si manejo roke, je pa vse več Hrvatov, ki izpostavljajo nesprejemljivo vedenje turistov.
Oglej si celoten članek

Ena od hrvaških državljanov, ki ni navdušena nad obnašanjem nekaterih turistov, ki se poleti zgrinjajo na hrvaško obalo, je Splitčanka Ives Cikatić, ki se je v eni izmed Facebook skupin že večkrat odločila pozvati predvsem mlajše turiste k spoštovanju do mesta, v katerem se odločijo preživeti svoj dopust. 

Turistična vodička, ki je vsakodnevno v stiku s turisti, je izpostavila "nesprejemljivo obnašanje" turistov, ki je - kot ugotavlja - na ulicah hrvaških turističnih središč vse bolj pogosto. 

V skupini "Split Croatia Travel 2022", kjer večinoma tujci iščejo nasvete glede turistične ponudbe Splita in okolice, je že večkrat objavila svoje prošnje prišlekom. "Kot domačinka in delavka v turizmu sem zgrožena nad obnašanjem mladih turistov, ki prihajajo v Split. Karkoli že počnete, prosim, ne urinirajte v fontane, v vsak kot v mestu. Če pijete alkohol, ne pretiravajte, kot to počnejo mnogi, nato pa bruhajo, kričijo, se pretepajo in opravljajo biološke potrebe po mestu," je objavila in nadaljevala, da če najdejo dekle, naj si priskrbijo sobo, ne pa da imajo odnose v javnosti. 

"Nam, meščanom Splita, je vsega tega dovolj in takšno obnašanje je daleč od sprejemljivega!" Turistična vodička iz Splita, ki jo povzema več tujih portalov, je dodala še, da v kolikor policija in ostali pristojni delavci ne bodo storili ničesar, bodo to storili Splitčani sami. 

"Številni, ki prihajajo v Split se obnašajo huje od neandertalcev. Nihče ne želi tega, verjemite! Pojdite ven, zabavajte se, sklepajte poznanstva, vendar pri tem imejte tudi spoštovanje do našega mesta. Dobrodošli ste vsi, vendar spoštovanje je pač potrebno," je sklenila svojo objavo. V letošnjem poletju je zaokrožilo že več objav neprimernega obnašanja turistov na Hrvaškem, med drugim tudi posnetek intimnega odnosa sredi belega dne v starem središču Splita.

Svet Napad na novinarko, vpleten slovenski državljan Svet Počitnice. Takšno bo v naslednjih tednih vreme na Hrvaškem.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 22:04 5. Avgust 2022.

    Ja, živim izven turističnega mesta...tako da nisem deležen turističnega kolača, ki si ga prebivalci turističnih krajev lahko odrežete. Takšna pa …

  • 19:27 5. Avgust 2022.

    Aja g. Biškup (priimek zveni hrvaško), ker je natakar neprijazen do mene se bom polulal v in pobruhal splitsko fontano???

  • 16:33 5. Avgust 2022.

    V Piranu se pa tako obnašajo domačini.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.