Svet
8302 ogledov

Počitnice. Takšno bo v naslednjih tednih vreme na Hrvaškem.

Primošten sonce Profimedia
Naši južni sosedi se pripravljajo na vroče in sušno obdobje.

Avgust na Hrvaškem bo nadpovprečno topel in skop v padavinami, je na HRT dejal meteorolog Zoran Vakula. Toplo in suho vreme bi se lahko nadaljevalo tudi v jesenskih in zimskih mesecih.

Tako junij kot julij sta bila na Hrvaškem nadpovprečno vroča. Julij je bil eden najtoplejših v zgodovini merjenj temperatur, ki sega tja do sredine 19. stoletja.

Hrvaška plaža Zdaj pa dovolj! Svet Hrvaška: Prizor z večine plaž, ponekod 200 evrov kazni

"Že sedaj lahko govorimo o tem, da preživljamo izjemno vroče poletje. Tudi napovedi za avgust so podobne. Obstaja velika verjetnost za temperature višje od povprečja," je dejal Vakula in pojasnil, da bo prvi teden v avgustu, posebej od četrtka naprej, zelo vroč.

"V drugem in četrtem avgustovskem tednu je večja verjetnost za vremensko nestabilne in manj vroče dni, ko bo temperatura povprečna. Večja verjetnost za nevarno vročino je v tretjem avgustovskem tednu," je dodal Vakula.

Primošten sonce | Avtor: Profimedia Profimedia

Priznani meteorolog je dejal še, da bo tudi v naslednjih tednih manj padavin od letnega povprečja za aktualno obdobje.

Manj padavin bo po trenutnih napovedih tudi v jesenskih mesecih, večje pošiljke z neba je pričakovati šele v oktobru. 

Vakula je povedal še, da se zaenkrat obeta mila zima. "Obstaja upanje, da bo vreme malo ublažilo napovedi visokih stroškov ogrevanja. Toda do takrat bo še veliko analiz in napovedi," je sklenil Vakula.

Komentarjev 1
  • Ruth_Fortier 11:08 02.avgust 2022.

    Google je za vsak dan spletnega dela od doma plačal od 400 do 800 dolarjev. V prvem mesecu sem od Googla doma prejel 21.758 $ in 29.467 $ zadnje plače za 3 ure dela na dan...glej več informacij ..........>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦

Sorodne novice