Svet
26806 ogledov

V požaru slovo gasilca, za seboj pustil dva majhna otroka

Ogenj Pixsell
Tragično zadnje gašenje za 42-letnega gasilca.

V požaru pri Zatonu na območju hrvaškega Dubrovnika je umrl 42-letni gasilec Goran Komlenac iz Orašca, poročajo hrvaški portali. Informacijo je potrdila tudi zveza hrvaških gasilskih društev. Zapisali so, da je preiskava o vzroku tragedije še v teku in da bodo več informacij javnosti podali takrat, ko bo zaključena. 

Goran Komlenac | Avtor: Facebook Facebook
Kot poroča portal Index.hr je gasilec za seboj pustil dva majhna otroka, eden je star tri leta, drugi pa komaj tri mesece. 

Gasilski poveljnik Slavko Tucaković je preko medijev izrazil sožalje družini: "V težkih trenutkih za celotno hrvaško gasilstvo izražam iskreno sožalje tako družini kot prijateljem prehitro preminulega gasilca. Večno bo živel v srcih tistih, ki jih je rešil." 

Včeraj so s pomočjo štirih kanaderjev in 80 gasilcev uspeli zajeziti požar, ki je okrog poldneva izbruhnil na območju dubrovškega naselja Orašac, še vedno pa ga nadzorujejo. Požar je zajel 90 hektarjev gostega borovega gozda, na pogorišču je še vedno 30 gasilcev. 

"Še vedno smo v pripravljenosti zaradi vetra," je povedal poveljnik gasilcev na prizorišču Stjepan Simović, ki je povedal, da so gasilci vsi pretreseni zaradi smrti kolega. "Pozvali smo nove moči iz Konavala in Pelješca, da so prišli na pomoč. Domačim gasilcem se je ponesrečil kolegom, želo težko jim je," je povedal. 

požar Bled NEVARNO Gorenjska Na Bledu se je razplamtel požar Hrvaški gasilci Ogenj Svet Gasilci: "Ubranili smo hiše, izgubili pa kolega. To se nam ni še nikoli zgodilo"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1