Svet
12088 ogledov

Gasilci: "Ubranili smo hiše, izgubili pa kolega. To se nam ni še nikoli zgodilo"

Hrvaški gasilci Profimedia
Med gasilci, ki že vso noč gasijo požar pri Dubrovniku, vlada žalostno vzdušje. Sporočajo, da so požar omejili, a da je pred njimi zelo naporen dan, morda celo noč.

Stanje na požarišču se umirja, a gre za ogromno površino in zelo težaven teren, so za portal 24sata povedali dubrovniški gasilci. Ponoči jim je uspelo nekoliko omejiti požar, a so ob tem na žalost izgubili kolega gasilca.

"Veseli smo bili, da smo ubranili hiše, potem pa smo izgubili kolega. To se nam še nikoli ni zgodilo. Zgodilo se je najhujše, kar se lahko zgodi," so za omenjeni portal na kratko komentirali žalostno novico.

Gasilec Goran Komlenac je umrl med gašenjem požara, je v ponedeljek zgodaj zjutraj na svoji spletni strani objavila Hrvaška gasilska zveza (HVZ). Gasilci iz številnih gasilskih postaj in prostovoljnih gasilskih društev po vsej Hrvaški so se na družbenih omrežjih poslovili od padlega kolega.

"Na požarišču nas je čez 20-30, zdaj je menjava in pride 11 svežih ljudi. Sinoči veter ni bil močan, stanje je zadovoljivo in požar je pod nadzorom, vendar moramo nadaljevati z gašenjem, da se ne razplamti. Delo bo potekalo ves dan, morda pa tudi celo noč. Vidljivost bo zdaj boljša," so dodali dubrovniški gasilci.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar luckyss
    luckyss 11:44 01.avgust 2022.

    Dajte no prebrat za sabo kar napišete...Tole ni za nikamor...In na koncu še "padlega kolega"...A je vojna ?!