Izdala ju je govorica telesa

Foto: Epa
Foto: Epa
Analiza govorice telesa. Po 13-tih sekundah je prišlo do preobrata.
Oglej si celoten članek

V prvih trenutkih srečanja v Singapurju sta se tako ameriški predsednik Donald Trump kot severnokorejski voditelj Kim Jong-un skušala izpostaviti kot dominantna voditelja, v resnici pa sta pokazala veliko mero anksioznosti, poroča agencija Reuters.

Glede na ugotovitve strokovnjakov za govorico telesa je Trump v 13-tih sekundah, kolikor je trajalo prvo njegovo rokovanje s severnokorejskim voditeljem, tako kot običajno skušal prikazati svojo dominacijo s tem, da je prvi ponudil roko in potrepljal sogovornika po ramenu.

V želji, da ne bi zaostajal, je Kim Jong-un čvrsto stisnil Trumpovo roko, pri čemer ga je gledal naravnost v oči, preden sta se obrnila proti fotografom in snemalcem.

"Bilo je vrhunsko!" Trump: "Še se bova srečala. Še velikokrat se bova srečala!"

"To ni bilo običajno rokovanje. Šlo je navzgor in navzdol, bilo je nervozno, oba sta k sebi vlekla drug drugega, dominacije nista prepustila drugemu," je za Reuters povedal strokovnjak za govorico telesa Allan Pease.

Trump: "Posebna vez"

Donald Trump in Kim Jong-un sta zatem na zgodovinskem vrhu v Singapurju podpisala dogovor, ki predvideva vzpostavitev novih odnosov med ZDA in Severno Korejo. Trump je ob zaključku zgodovinskega srečanja dejal, da sta s severnokorejskim voditeljem vzpostavila "posebno vez", je poročala STA.

Trump - Kim Tik pred srečanjem sporočili, da je Trumpovega svetovalca kap

Voditelja sta podpisala dogovor, ki ga je Trump označil za "precej celovit" in "zelo pomemben" dokument. Dogovor vzpostavitev "novih odnosov" med ZDA in Ljudsko demokratično republiko Korejo ter vsebuje "varnostna zagotovila". Kim je v dokumentu potrdil zavezo k celoviti denuklearizaciji Korejskega polotoka, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Foto: Epa Donald Trump, Kim Jong-un

Na vprašanje, ali se bo Severna Koreja odpovedala jedrskemu orožju, je Trump odgovoril: "Ta proces bomo začeli zelo kmalu." "Svet bo videl veliko spremembo," pa je dejal severnokorejski voditelj. "Odločili smo se, da pustimo preteklost za seboj," je pristavil.

Trump je še dejal, da je "absolutno" pripravljen povabiti Kima v Belo hišo. "Še se bova srečala. Še velikokrat se bova srečala," je dodal po podpisu dogovora s Kimom.

Singapur To dela Kim nekaj ur pred sestankom z Donaldom

Trump in Kim sta se ob začetku srečanja v luksuznem hotelu Capella na otoku Sentosa rokovala in pozirala fotografom pred zastavami ZDA in Severne Koreje. Nato sta imela pogovor na štiri oči, ki je trajal 41 minut, kasneje pa so se jima pridružili še člani delegacij.

Foto: Epa Donald Trump, Kim Jong-un

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 07:57 13. Junij 2018.

    Če bi Korejec imel dovolj denarja, se to nebi zgodilo. Druge možnosti praktično ni imel. Prej ko slej bi do …

  • 12:28 12. Junij 2018.

    Nobelovo nagrado za mir bi rad dobil Trump.

  • 10:57 12. Junij 2018.

    dva bolna uma z jedrskim orozjem

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.