Izjemna gesta za tega očeta in hčerko

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Zdomcu prizor deklice, ki je na invalidskem vozičku vozila svojega očeta, ni šla iz glave ...
Oglej si celoten članek

Adam Tatalovich, Američan srbsko-hrvaških korenin in pomočnik selektorja srbske košarkarske reprezentance je nedavno ob obisku Srbije naletel na ganljiv prizor deklice, ki je po magistralni cesti na invalidskem vozičku pomagala svojemu očetu.

"Ta ganljivi trenutek ni nekaj, kar bi sicer objavljal, a ko sem videl deklico, ki je potiskala očeta na invalidskem vozičku, sem začutil nekaj močnega. Ob njih so brzeli kamioni in avtomobili, njuna povezanost me je ganila," je med drugim na svojem Instagram profilu objavil Tatalovich.

Dodal je, da je zaustavil svoje vozilo in jima ponudil pomoč, oče jo je zavrnil. Odpeljal se je že naprej, a po nekaj kilometrih ugotovil, da v bližini ni nobene vasi. Vrnil se je in še enkrat ponovil svojo pomoč, ki sta jo oče in hči spet zavrnila.

Njegova objava se je na družbenih omrežjih začela širiti z veliko hirostjo, odzvalo se je tudi humanitarno društvo "28. junij", ki povezuje srbske zdomce. Poiskali so očeta n hčerko in zbirali denar za njuno pomoč.

Izkazalo se je, da gre za družino Radojice Radonjića, ki ima poleg 8-letne hčerke Leontine še dva sina, Veliborja in Daliborja. Petčlanska družina živi le od njegove invalidske pokojnine.

Družina v stiski Boji se, da bo izgubila hčerkico

Ponesrečil se je lani na cesti s svojim motorjem, ko se je želel izogniti mački, ki je prečkala cesto. Po vrnitvi iz bolnišnice je sam začel z načrti, kako si bo izdelal voziček na motor, a to ne bo potrebno, saj so zdomci zanj zbrali dovolj denarja za nakup električnega vozička, ostalo je dovolj sredstev tudi za pomoč družini.

"Ne znam angleško, nisem niti vedel, kdo je Adam. To je čudovito presenečenje," je oče povedal za srbski portal Krug. Dodal je, da ljudje redko ponudijo pomoč invalidu, da se na cesti redko ustavijo.

Vesela presenečenja je bila tudi 8-letna deklica. Ko je bil njen oče v bolnišnici, ni jedla, shujšala je in obnemogla od strahu zanj. "Zdaj, ko je očka doma, je vse lažje," je povedala ob nepričakovanem obisku.

Tatalovich je že večkrat pomagal ljudem v stiski, prvič pa je jegovo zbiranje denarja za pomoč naletelo na tako velik odziv.

Revščina "Ko si hčerki zaželita kosmiče, jima jih enostavno ne moremo kupiti!"

Žalostno Niso zmogli plačila, napisali so mu opravičilo

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.