Svet
10808 ogledov

Izjemna gesta za tega očeta in hčerko

Zdomec dobrotnik Instagram
Zdomcu prizor deklice, ki je na invalidskem vozičku vozila svojega očeta, ni šla iz glave ...

Adam Tatalovich, Američan srbsko-hrvaških korenin in pomočnik selektorja srbske košarkarske reprezentance je nedavno ob obisku Srbije naletel na ganljiv prizor deklice, ki je po magistralni cesti na invalidskem vozičku pomagala svojemu očetu.

"Ta ganljivi trenutek ni nekaj, kar bi sicer objavljal, a ko sem videl deklico, ki je potiskala očeta na invalidskem vozičku, sem začutil nekaj močnega. Ob njih so brzeli kamioni in avtomobili, njuna povezanost me je ganila," je med drugim na svojem Instagram profilu objavil Tatalovich.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“Daddy’s Girl” ... this touching moment and caption is not something I would normally post, but after witnessing this little girl pushing her father up a mountain in a wheelchair up the road in central Serbia struck a deep nerve within me... cars and trucks racing past them, yet the resolve, resilience, and love between them made it deeply touching for me to witness... I abruptly stopped at 1st sight and offered a ride when the father waved me off, then after driving 5k down the road and realizing there was no village in sight, I turned around and went back. Asking the father again if I could drive them and him responding that they preferred to walk left me speechless. I wish I could of done something more and I hope this isn’t their normal everyday life. Part of me wants to find this family and try and help. Growing up in America and seeing this, makes me really count my blessings... hope others reading this also count theirs and offer a helping hand to someone that could use it... Godspeed 🙏🏽🇷🇸☦️ #serbia #studenica #srbija #blessing #resolve #resilience #love #family #need #instagood #help #repost

A post shared by Adam Tatalovich (@adamtatalovich) on

Dodal je, da je zaustavil svoje vozilo in jima ponudil pomoč, oče jo je zavrnil. Odpeljal se je že naprej, a po nekaj kilometrih ugotovil, da v bližini ni nobene vasi. Vrnil se je in še enkrat ponovil svojo pomoč, ki sta jo oče in hči spet zavrnila.

Njegova objava se je na družbenih omrežjih začela širiti z veliko hirostjo, odzvalo se je tudi humanitarno društvo "28. junij", ki povezuje srbske zdomce. Poiskali so očeta n hčerko in zbirali denar za njuno pomoč.

Izkazalo se je, da gre za družino Radojice Radonjića, ki ima poleg 8-letne hčerke Leontine še dva sina, Veliborja in Daliborja. Petčlanska družina živi le od njegove invalidske pokojnine.

Fotografija je simbolična Družina v stiski Vizita za živali Boji se, da bo izgubila hčerkico

Ponesrečil se je lani na cesti s svojim motorjem, ko se je želel izogniti mački, ki je prečkala cesto. Po vrnitvi iz bolnišnice je sam začel z načrti, kako si bo izdelal voziček na motor, a to ne bo potrebno, saj so zdomci zanj zbrali dovolj denarja za nakup električnega vozička, ostalo je dovolj sredstev tudi za pomoč družini.

"Ne znam angleško, nisem niti vedel, kdo je Adam. To je čudovito presenečenje," je oče povedal za srbski portal Krug. Dodal je, da ljudje redko ponudijo pomoč invalidu, da se na cesti redko ustavijo.

Vesela presenečenja je bila tudi 8-letna deklica. Ko je bil njen oče v bolnišnici, ni jedla, shujšala je in obnemogla od strahu zanj. "Zdaj, ko je očka doma, je vse lažje," je povedala ob nepričakovanem obisku.

Tatalovich je že večkrat pomagal ljudem v stiski, prvič pa je jegovo zbiranje denarja za pomoč naletelo na tako velik odziv.

Depresija Revščina Zdravje "Ko si hčerki zaželita kosmiče, jima jih enostavno ne moremo kupiti!" Fant joče Žalostno Zdravje Niso zmogli plačila, napisali so mu opravičilo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.