Katastrofalni dnevi za vlagatelje v kriptovalute

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Bitcoin je v soboto še dodatno padel. Njegova vrednost se je v dveh mesecih prepolovila.
Oglej si celoten članek

Vrednost bitcoina se je v soboto znižala za dodatne 4 %. Zdaj je vreden okoli 35.000 ameriških dolarjev. Vrednost najbolj znane kriptovalute na svetu je na približno polovici novembrske vrednosti, ko je bila 69.000 ameriških dolarjev. Po strmem padcu je bil bitcoin v petek sicer vreden "samo" 34.000 ameriških dolarjev.

Slovenija Uvedli bi čisto nov davek

Valuta divje niha zaradi manjšega apetita vlagateljev, ki jih je strah pred inflacijo, hkrati pa so v pričakovanju agresivnejšega zvišanja obrestnih mer ameriške centralne banke Federal Reserve (FOMC). Tudi delnice se cenijo. Indeksa S&P 500 in Nasdaq sta zabeležila največji tedenski padec v odstotkih od začetka pandemije marca 2020.

PROMO Napoved cene Bitcoin Casha: Ali bo ponovno dosegla visoke vrednosti?

Edward Moya, višji tržni analitik za Ameriko pri OANDA, je v petkovem poročilu po padcu na kripto trgu dejal, da bitcoin pada, ker želijo "trgovci s kriptovalutami pred sestankom o nadaljnji politiki Federal Reserve naslednji zmanjšati tveganje portfeljev.

Avto Rabljeni avtomobili kot "bitcoin"

"Bitcoin ostaja v nevarnem območju. Lahko se zgodi, da se bo še dodatno zlomil in zdrsne pod mejo 30.000 dolarjev," dodaja Moya.

Velike izgube Kolaps kriptoborz: V 24 urah izpuhtelo 170 milijard evrov

Druga pomembna kriptovaluta Eter, povezana z omrežjem blockchain ethereum, je v soboto padla za 6,7 % na 2.396 ameriškega dolarja.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.