Svet
8686 ogledov

Katastrofalni dnevi za vlagatelje v kriptovalute

Bitcoin kriptovalute Profimedia
Bitcoin je v soboto še dodatno padel. Njegova vrednost se je v dveh mesecih prepolovila.

Vrednost bitcoina se je v soboto znižala za dodatne 4 %. Zdaj je vreden okoli 35.000 ameriških dolarjev. Vrednost najbolj znane kriptovalute na svetu je na približno polovici novembrske vrednosti, ko je bila 69.000 ameriških dolarjev. Po strmem padcu je bil bitcoin v petek sicer vreden "samo" 34.000 ameriških dolarjev.

Denar, štetje denarja Slovenija Uvedli bi čisto nov davek

Valuta divje niha zaradi manjšega apetita vlagateljev, ki jih je strah pred inflacijo, hkrati pa so v pričakovanju agresivnejšega zvišanja obrestnih mer ameriške centralne banke Federal Reserve (FOMC). Tudi delnice se cenijo. Indeksa S&P 500 in Nasdaq sta zabeležila največji tedenski padec v odstotkih od začetka pandemije marca 2020.

Bitcoin Cash PROMO Uporabno Napoved cene Bitcoin Casha: Ali bo ponovno dosegla visoke vrednosti?

Edward Moya, višji tržni analitik za Ameriko pri OANDA, je v petkovem poročilu po padcu na kripto trgu dejal, da bitcoin pada, ker želijo "trgovci s kriptovalutami pred sestankom o nadaljnji politiki Federal Reserve naslednji zmanjšati tveganje portfeljev.

rabljena vozila, nakup Avto Rabljeni avtomobili kot "bitcoin"

"Bitcoin ostaja v nevarnem območju. Lahko se zgodi, da se bo še dodatno zlomil in zdrsne pod mejo 30.000 dolarjev," dodaja Moya.

Ethereum kriptovalute Velike izgube Svet Kolaps kriptoborz: V 24 urah izpuhtelo 170 milijard evrov

Druga pomembna kriptovaluta Eter, povezana z omrežjem blockchain ethereum, je v soboto padla za 6,7 % na 2.396 ameriškega dolarja.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.