Masaker v Beogradu. To naj bi bila ključna priča. Niso je še zaslišali

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V Beogradu še naprej poteka preiskava poboja na osnovni šoli, ki ga je zagrešil 13-letni fant.
Oglej si celoten članek

Sodišče v Beogradu je včraj za 30 dni podaljšalo pripor očetu 13-letnika, ki je maja na beograjski osnovni šoli z njegovo pištolo ubil devet učencev in varnostnika. Očetu grozi do 12 let zapora. Srbska policija zaradi suma zlorabe in zanemarjanja mladoletne osebe preiskuje tudi mamo napadalca.

Oče 13-letnika je sicer v priporu od 5. maja. Očitajo mu hujše kršitve splošne varnosti, za kar je zagrožena zaporna kazen do 12 let. Sumijo ga, da je sina učil streljanja s strelnim orožjem, pa tudi, da ni ustrezno hranil orožja, s katerim je sin izvedel strelski napad.

Srbska policija je po nalogu državnega tožilstva medtem uvedla preiskavo proti materi 13-letnega napadalca zaradi suma storitve kaznivega dejanja zanemarjanja in zlorabe. Fant je medtem še vedno v psihiatrični ustanovi. 

Foto: Profimedia Beograd. Polaganje rož pred šolo

Nova priča, fantova sestra 

Kot poročajo srbski mediji, naj bi policija zaslišala še strelčevo mlajšo sestro. Desetletnica si je delila sobo s tri leta starejšim bratom, hodila sta v isto šolo, varuška pa ju je skupaj čuvala, ko sta bila starša zaradi službenih obveznosti zdoma. Zato je večino časa preživela z njim

Pet družinskih članov in ljudi, ki so bili blizu 13-letnemu morilcu iz Beograda, so že zaslišali v zadnjem mesecu, kolikor je minilo od tragičnega dogodka. Po očetu, mami, varuški ter šolski psihologinji in pedagoginji naj bi policija govorila še z mordad ključno pričo, ki bi lahko dala nekaj ključnih informacij za razkritje motiva grozovitega zločina. Po poročanju Blica gre za dečkovo 10-letno sestro.

Na podlagi dosedanjih izjav se domneva, da bi sestra lahko razkrila, ali je prišlo do spremembe v vedenju množičnega morilca in morebitnega razloga, zakaj se je odločil za zločin. Prav tako oblasti menijo, da bi lahko vedela, ali se je s kom sprl, ali mu je kdo grozil, ali je bil zaljubljen ali je ttrpel zaradi nesrečne ljubezni in podobno.

Ker gre za 10-letnega otroka, ki je doživel velik šok, je razgovor trenutno prestavljen. Najprej naj bi strokovna ekipa psihologov ugotovila, ali je otrok sploh sposoben pričati. 

Foto: Profimedia Beograd. Polaganje rož pred šolo Žalostna novica Po 12 dneh umrla v Beogradu ustreljena deklica Strašljivo To v priporu počne oče strelca iz Beograda

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 15:12 3. Junij 2023.

    *delajo

  • 15:12 3. Junij 2023.

    No, vse delno, da se bo mladega psihopata spustilo na prostost! No, pol ga bodo Srbi linčali...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.