Morski pes pokončal plavalca v priljubljenem letovišču Slovencev

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Posnetek tragičnega dogodka se je hitro razširil na spletnih omrežjih.
Oglej si celoten članek

Na spletnih omrežjih se je razširil posnetek napada morskega psa v priljubljenem počitniškem letovišču v Egiptu, Hurgadi, do katerega je prišlo le kakih 30 metrov od obale, so potrdili očividci. 

O dogodku je poročla tudi ruska tiskovna agencija Tass. Žrtev napada je bil 23-letni Vladimir Popov, ki je počitnikoval v letovišču Dream Beach v Hurgadi. Žal mu po napadu ni bilo več pomoči.

Takoj po napadu so se oglasili predstavniki ruskega veleposlaništva v Egiptu, ki so opozorili državljane, naj bodo pozorni med plavanjem. Turiste je zajel val panike, vse bližnje plaže so sicer oblasti že zaprle. 

Napadi in preplah tudi lani 

Napadi morskega psa ob plažah v Egiptu niso nič novega; v začetku lanskega julija sta prav tako pri Hurgadi v podobnih napadih umrli avstrijska in romunska državljanka, so takrat potrdile egiptovske oblasti. 

Rdeče morje je med drugim priljubljeno pri potapljačih, napadi morskih psov pa so bili pred omenjenimi dogodki redki. V preteklosti so se sicer že zgodili napadi s smrtnim izidom; leta 2018 je bil napad morskega psa tam usoden za češkega turista, leta 2015 in 2010 pa sta umrla nemška državljana.

Magazin Video: Trenutek, ko je 100-kilogramski morski pes napadel potapljačico Video Po tragedijah v Egiptu incident z morskim psom še v Turčiji Zaprli vse plaže V priljubljenem kraju Slovencev morski pes ubil Avstrijko

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 07:21 9. Junij 2023.

    O groza

  • 06:59 9. Junij 2023.

    no na Krk so poslali izvidnico.. Da vidijo al je kaj užitnega al je samo "mc-donalds"...heheh

  • 06:55 9. Junij 2023.

    Vreme, ura? Nic sonca.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.