Svet
92998 ogledov

Morski pes pokončal plavalca v priljubljenem letovišču Slovencev

Morski pes Shutterstock
Posnetek tragičnega dogodka se je hitro razširil na spletnih omrežjih.

Na spletnih omrežjih se je razširil posnetek napada morskega psa v priljubljenem počitniškem letovišču v Egiptu, Hurgadi, do katerega je prišlo le kakih 30 metrov od obale, so potrdili očividci. 

O dogodku je poročla tudi ruska tiskovna agencija Tass. Žrtev napada je bil 23-letni Vladimir Popov, ki je počitnikoval v letovišču Dream Beach v Hurgadi. Žal mu po napadu ni bilo več pomoči.

Takoj po napadu so se oglasili predstavniki ruskega veleposlaništva v Egiptu, ki so opozorili državljane, naj bodo pozorni med plavanjem. Turiste je zajel val panike, vse bližnje plaže so sicer oblasti že zaprle. 

Napadi in preplah tudi lani 

Napadi morskega psa ob plažah v Egiptu niso nič novega; v začetku lanskega julija sta prav tako pri Hurgadi v podobnih napadih umrli avstrijska in romunska državljanka, so takrat potrdile egiptovske oblasti. 

Rdeče morje je med drugim priljubljeno pri potapljačih, napadi morskih psov pa so bili pred omenjenimi dogodki redki. V preteklosti so se sicer že zgodili napadi s smrtnim izidom; leta 2018 je bil napad morskega psa tam usoden za češkega turista, leta 2015 in 2010 pa sta umrla nemška državljana.

morski pes Magazin Video: Trenutek, ko je 100-kilogramski morski pes napadel potapljačico morski pes na plaži Video Svet Po tragedijah v Egiptu incident z morskim psom še v Turčiji Zaprli vse plaže Svet V priljubljenem kraju Slovencev morski pes ubil Avstrijko

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • Avatar Garancija
    Garancija 07:21 09.junij 2023.

    O groza

  • rd2dmk2 06:59 09.junij 2023.

    no na Krk so poslali izvidnico.. Da vidijo al je kaj užitnega al je samo "mc-donalds"...heheh

  • jakec1575 06:55 09.junij 2023.

    Vreme, ura? Nic sonca.