Svet
52419 ogledov

Po tragedijah v Egiptu incident z morskim psom še v Turčiji

Marmaris plaža Facebook
Še en primer morskega plenilca, ki je prišel nenavadno blizu obale.

V preteklih dneh smo poročali o dveh napadih morskega psa, ki sta se zgodila v egiptovski Hurgadi. Tam sta umrli avstrijska in romunska turistka, potem ko je plavajoči plenilec, verjetno po sledi jate tunov, prišel v neposredno bližino plaže.

Guverner regije Rdeče morje, kjer leži Hurgada - Amr Hanafi, je po napadu za tri dni odredil zaprtje vseh plaž na območju. Rdeče morje je med drugim priljubljeno pri potapljačih, napadi morskih psov pa so tam redki.

Sinji morski pes Hurgada Svet Glede napada morskega psa se je oglasila srbska turistka

Le nekaj dni po vznemirjenju v Egiptu je morski pes prestrašil še kopalce v Turčiji. Zgodilo se je v Marmarisu, v provinci Muğla na jugozahodu Turčije.

Morski pes je priplaval tik h obali. Večina tistih, ki so ga opazili, je bila v šoku. Eden od kopalcev pa se je opogumil in plenilca s krpo začel udarjati po glavi.

Morski pes se je kmalu naveličal takšne obravnave in je odšel v nasprotno smer. Na srečo do napada na otrok polni mestni plaži ni prišlo.

V Sredozemskem morju po ocenah morskih biologov živi kar 47 različnih vrst morskih psov. Med njimi sta modri in veliki beli morski pes. Slednji velja za najbolj nevarno vrsto, ki pa je videna zelo redko. 

Komentarjev 3
 • Avatar luckyss
  luckyss 19:37 05.julij 2022.

  "Morski pes se je kmalu naveličal takšne obravnave in je odšel v nasprotno smer.".....A je bil peš ?!

 • Toma 18:43 05.julij 2022.

  Tudi morski Fifi mora papati!

 • ico8 14:16 05.julij 2022.

  Ne morem verjeti, da jih niste do sedaj se pri kockastih nasli, vsaj enih dvajset... A ste opazili, da vam nihce vec ne verjame te antireklame!?