Svet
98904 ogledov

Glede napada morskega psa se je oglasila srbska turistka

Sinji morski pes
Na omrežju TikTok je Srbkinja, ki se nahaja na počitnicah v Hurgadi, podelila podrobnosti o napadu morskega psa.

Poročali smo že, da je v Hurgadi v Egiptu morski pes napadel Avstrijko. Žensko so iz vode potegnili še živo, a je za posledicami napada umrla. Kasneje so prišle na dan vesti o še enem napadu morskega psa, ta je razkosal romunsko turistko, oblasti naj bi sprva te informacije prikrivale.

Tatjana Božin | Avtor: TikTok TikTok
Na TikTok omrežju se je po napadu oglasila srbska turistka Tatjana Božin, ki preživlja počitnice v istem egiptovskem letovišču. Podelila je nekaj podrobnosti napada. 

Poudarila je, da morski pes Avstrijki ni odgriznil niti roke niti noge, kot so sprva poročali, pač pa da jo je ugriznil v stegno. Srbkinja je pri tem poudarila, da je bila v vodi v nedovoljenem času. "Plavanje je tu dovoljeno do šeste ure, ona se je kopala ob sedmih. V tem predelu so koralni grebeni. Preskočila je enega, kjer je narejen naravni bazen, in preskočila še enega, da se je kopala v delu morja, kjer je prišlo do napada," je poudarila srbska turistka. 

Dodala je, da se vrsta morskega psa, ki jo je napadla, mako morski pes, hrani zvečer ali zgodaj zjutraj, saj ga moti sonce. "Zaradi tega je prišlo do kontakta morskega psa in ženske. Ugriznil jo je v bedro, prišlo je do poškodbe artrije, ženska je izkrvavela. Umrla je v bolnišnici zaradi adrenalinskega šoka, najbrž je prišlo do zastoja srca, izkrvavela je." 

Božinova je dodala še mnenje, da ni morski pes nič kriv, da je kriva turistka sama, ker je prekršila podana pravila. "Tukaj poudarjajo, da moramo spoštovati morje, saj smo mi obiskovalci, ne pa da delamo kar se nam zahoče." 

Guverner regije Rdeče morje Amr Hanafi je sicer po napadu v petek odredil zaprtje vseh plaž na območju za tri dni. Rdeče morje je med drugim priljubljeno pri potapljačih, napadi morskih psov pa so tam redki. V preteklosti so se sicer že zgodili napadi s smrtnim izidom; leta 2018 je bil napad morskega psa tam usoden za češkega turista, leta 2015 in 2010 pa sta umrla nemška državljana.

Zaprli vse plaže Svet V priljubljenem kraju Slovencev morski pes ubil Avstrijko

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar luckyss
    luckyss 19:37 04.julij 2022.

    Itak imate naslove kot, da bi jih pisal Zelenski..