Ne boste verjeli, kaj so prinesli s seboj. Ne, niso Čehi!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Da bi se izognili stroškom, vse več stvari prinesejo s seboj.
Oglej si celoten članek

Sosednja Hrvaška se tik pred vrhuncem sezone ne more pohvaliti z rekordnimi številkami obiska turistov, kakršnim so bili priča v zadnjih letih. Kritiki njihovega turizma opozarjajo na visoke cene, ki marsikaterega potencialnega turista odvrnejo od počitnic v "lepi naši" in se raje odločijo za Grčijo, Turčijo, Tunizijo in podobne destinacije.

Da bi hrvaški turizem pristal na psu, sicer ni bojazni, a primoran bo priti gostu nasproti, poudarjajo nekateri kritiki ponudbe pri naših južnih sosedih. V tem primeru gostje tudi ne bi imeli potrebe, da prinesejo ogromno stvari s seboj; česar se sicer poslužujejo tudi slovenski turisti.

Ko je govora o hrani in pijači človek še razume, ko pa turisti iz prtljažnika potegnejo kanistre z gorivom, pa je začudenje res na mestu.

Lovili smo popuste Lovili smo popuste: Hrvaški hotelirji so za nas močno spustili cene

O takšnem primeru danes govori malodane vsa Hrvaška, pričujoče fotografije je na svojem Facebook profilu objavil Bloger Krule.

Zapisal je, da so turisti, ki so se ustavili, iz prtljažnika začeli vleči od toaletnega papirja do hrane in podobnega, vse do štirih 10-literskih kanistrov. Najprej je pomislil, da imajo s seboj tudi vino, a izkazalo se je, da gre za gorivo. Ko so kanistre spraznili, so jih odvrgli v smeti.

Omenjeni uporabnik Facebooka je pripisal, da se pol države pritožuje zaradi migrantov, ki da so prikriti teroristi in pri tem izpostavil, da so na Hrvaškem pravzaprav "turisti teroristi". Ker - v kolikor bi prišlo do prometne nesreče tega voznika, bi bile posledice uničujoče. Oziroma kot navaja omenjeni bloger: "Oblak od eksplozije bi se videl štiri županije daleč, plamen bi se razprostiral do Kušćićeve parcele na Braču, paški jagenjčki bi se spekli tudi brez ražnja. Na Pagu. Verjamem, da bi se prižgal tudi olimpijski plamen."

Duhoviti avtor je dodal še, da se ne bi čudil, če bo ob koncu sezone Jadransko morje presahnilo. "Tile ga bodo s kanistri odnesli domov."

Dodal je še, da ne, ne gre za turiste iz Češke.

xxx

Hrvaška Turisti jedli in pili za 600 evrov, potem pa tole

Nič več gotovine! Cestninjenje na Hrvaškem: Če na kartici ni kritja, ste v prekršku!

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 20:12 12. Julij 2019.

    Hrvati imajo na splošno slabo gorivo. Verjetno so se tile turisti hoteli izognit problemom z avtomobilom. Razlike v ceni niso …

  • 11:39 12. Julij 2019.

    Neumesno se je norčevati iz Čehov - imajo višji standard od Hrvatov (in Slovencev); zaradi enega takšnega primera je neumno …

  • 10:46 12. Julij 2019.

    Hrvaška je en sam samcat drag poden, nič drugega. Na morje grem v Italijo. Tam je vsaj kaj za videti.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.