Svet
44879 ogledov

Ne boste verjeli, kaj so prinesli s seboj. Ne, niso Čehi!

Hrvaška avtocesta Profimedia
Da bi se izognili stroškom, vse več stvari prinesejo s seboj.

Sosednja Hrvaška se tik pred vrhuncem sezone ne more pohvaliti z rekordnimi številkami obiska turistov, kakršnim so bili priča v zadnjih letih. Kritiki njihovega turizma opozarjajo na visoke cene, ki marsikaterega potencialnega turista odvrnejo od počitnic v "lepi naši" in se raje odločijo za Grčijo, Turčijo, Tunizijo in podobne destinacije.

Da bi hrvaški turizem pristal na psu, sicer ni bojazni, a primoran bo priti gostu nasproti, poudarjajo nekateri kritiki ponudbe pri naših južnih sosedih. V tem primeru gostje tudi ne bi imeli potrebe, da prinesejo ogromno stvari s seboj; česar se sicer poslužujejo tudi slovenski turisti.

Ko je govora o hrani in pijači človek še razume, ko pa turisti iz prtljažnika potegnejo kanistre z gorivom, pa je začudenje res na mestu.

Recepcija Lovili smo popuste Popotnik Lovili smo popuste: Hrvaški hotelirji so za nas močno spustili cene

O takšnem primeru danes govori malodane vsa Hrvaška, pričujoče fotografije je na svojem Facebook profilu objavil Bloger Krule.

Zapisal je, da so turisti, ki so se ustavili, iz prtljažnika začeli vleči od toaletnega papirja do hrane in podobnega, vse do štirih 10-literskih kanistrov. Najprej je pomislil, da imajo s seboj tudi vino, a izkazalo se je, da gre za gorivo. Ko so kanistre spraznili, so jih odvrgli v smeti.

Omenjeni uporabnik Facebooka je pripisal, da se pol države pritožuje zaradi migrantov, ki da so prikriti teroristi in pri tem izpostavil, da so na Hrvaškem pravzaprav "turisti teroristi". Ker - v kolikor bi prišlo do prometne nesreče tega voznika, bi bile posledice uničujoče. Oziroma kot navaja omenjeni bloger: "Oblak od eksplozije bi se videl štiri županije daleč, plamen bi se razprostiral do Kušćićeve parcele na Braču, paški jagenjčki bi se spekli tudi brez ražnja. Na Pagu. Verjamem, da bi se prižgal tudi olimpijski plamen."

Duhoviti avtor je dodal še, da se ne bi čudil, če bo ob koncu sezone Jadransko morje presahnilo. "Tile ga bodo s kanistri odnesli domov."

Dodal je še, da ne, ne gre za turiste iz Češke.

Restavracija na Mikonosu Hrvaška Svet Turisti jedli in pili za 600 evrov, potem pa tole Hrvaška avtocesta Nič več gotovine! Svet Cestninjenje na Hrvaškem: Če na kartici ni kritja, ste v prekršku!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • markxx 20:12 12.julij 2019.

    Hrvati imajo na splošno slabo gorivo. Verjetno so se tile turisti hoteli izognit problemom z avtomobilom. Razlike v ceni niso tako velike, da se bi splačalo. Lahko pa so naši, ki so tankali na račun firme. Te stroške je pa ...prikaži veča itak možno uveljavit kot olajšavo..

  • Naklonsky 11:39 12.julij 2019.

    Neumesno se je norčevati iz Čehov - imajo višji standard od Hrvatov (in Slovencev); zaradi enega takšnega primera je neumno sklepati in se norčevati iz turistov - kdo ve, mogoče je bencin stankal iz službenega avtomobila, toaletni papir marsikdo nabavi ...prikaži večavi preko naročilnice, itd... Skratka, neumno je, da te 'lepa naša' na vse mogoče načine, in priznati je treba, da te marsikdaj res inovativno cuzajo na vse mogoče načine.

  • miho 10:46 12.julij 2019.

    Hrvaška je en sam samcat drag poden, nič drugega. Na morje grem v Italijo. Tam je vsaj kaj za videti.