Svet
71350 ogledov

Turisti jedli in pili za 600 evrov, potem pa tole

Restavracija na Mikonosu
Pogosto poročamo, kako gostinci na Hrvaškem odirajo turiste, tokrat pa Dalmatinski portal poroča o obratnem primeru.

Lokalni portal poroča, da so gostje pojedli in popili za več kot 600 evrov hrane in pijače, plačali pa niti kune. In kot kaže jim je niti ne bo treba.

"Skupina enajstih Nemcev je naročila meso, ribo, vino in druge pijače. Ko jim je natakar prinesel raču n, so mu povedali, da bodo plačali samo polovico, sicer bo lokal dobil enajst slabih ocen na Trip Advisorju," je za portal povedal lastnik restavracije, ki se s podobnim primerom še nikoli ni srečal.

Pravi, da 30-letniki niso imeli nobenih pripomb na hrano ali storitev, šlo je za čisto izsiljevanje, saj vedo, kakšno škodo lahko povzročijo slabe ocene na strani, ki jo mnogi obiščejo, preden se odločijo, kam bodo šli na večerjo.

Poklicali policijo, a to je bila napaka!

"Takšno ravnanje smo razumeli kot poskus kraje, zato smo poklicali policijo, a to je bila napaka. Policisti so vzeli osebne podatke enega turista in jih pustili, da gredo, nam pa so svetovali, naj gremo v zasebno tožbo. Tako nismo dobili niti polovice denarja, ki so nam jo 'velikodušno' ponudili siti Nemci. DDV na izdani račun bomo seveda morali poravnati v celoti," je razočaran gostinec.

Pravi, da so stopili v stik z odvetniki, ki pa so jim rekli, da je zelo težko dokazati, da so tujci res pojedli večerjo, sploh ker policija ni naredila zapisnika. "Evo, okradli so nas, a kljub temu želimo, da se o tem sliši. Verjamemo, da nismo edini lokal, ki so ga obiskali in prevarali in gotovo je kje še kakšna ekipa, ki poskuša jesti in piti na račun groženj z objavami na Trip Advisorju in drugih podobnih spletnih straneh," je še povedal lastnik ugledne restavracije.

Fotografija je simbolna. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • fiston 17:24 10.julij 2019.

    No, ne vem, če ravno niso imeli primpomb. Očitno so imeli primpombo nad računom, oziroma, da je pol predrago. Ja in če je polovico predrago, zakaj ne bi dali slabe ocene ? :)

  • Avatar Leon
    Leon 14:06 10.julij 2019.

    Bejzbolka za šankom in nekaj prijateljev pa se bo drhal peš vrnila v Dojcland .

  • 31d2cb75bba7a057b2d837348db07ecb8f4a128c 10:12 10.julij 2019.

    So se novice o poslovnih praksah v dezeli izumiteljev mayematike razsirile in so turisti sprejeli nova pravila igre. Cestitke hansom za ucinkovitost in na se vec takih orimerov. Sigurno bi se to dogajalo tudi v primeru, da bi kockasti za ...prikaži več rizoto racunali 15€ in ne 40 xD

Sorodne novice